Μουσείο Τυπογραφείας

Προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ παραλίες του δήμου Αριστοτέλη

Προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ θα είναι το επόμενο καλοκαίρι τέσσερις παραλίες του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου στην δημοτική πλαζ στην Ιερισσό, στις Αλυκές της Αμμουλιανής, στη δημοτική πλαζ στα Νέα Ρόδα και στην παραλία Καμπούδι στην Ουρανούπολη, θα γίνουν έργα προϋπολογισμού 226.000 ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σε κάθε μια από τις παραλίες θα υπάρχει σύστημα καθοδήγησης που στοχεύει στο να δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης να εισέρχονται στη θάλασσα και να επιστρέφουν στην ακτή, χωρίς την ανάγκη βοήθειας άλλου ατόμου. Τους επιτρέπει να κολυμπούν ελεύθερα και με ασφάλεια. Ενημερώνει τον χρήστη για τη θέση του, την απόστασή του από την παραλία, το βάθος του νερού κ.λ.π.

Ακόμη, θα υπάρχει σύστημα για την πρόσβαση στη θάλασσα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, που εξασφαλίζει είσοδο και έξοδο στο νερό των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στις παραλίες θα τοποθετηθούν κινητές τουαλέτες και αποδυτήρια για ΑΜΕΑ, ειδικοί κάδοι απορριμμάτων για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και πληροφοριακές/ενημερωτικές πινακίδες.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Μαΐου του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.