Μουσείο Τυπογραφείας

Πρόσωπα και προσωπεία

Είπαμε τώρα με αφορμή τις Απόκριες να κοιτάξουμε μέσα στη χώρα μας και να δούμε τι μάσκες φορά ο καθένας. Ποιος υποκρίνεται με ωραία λόγια, αλλά απ’ αυτά που πραγματικά πιστεύει πότε οι μάσκες και… οι μασκαράτες ξεπερνούν την καλή διάθεση και τις αντοχές των πολιτών;
Πρόσωπα και προσωπεία, λοιπόν, σε μια χώρα που καμιά φορά μεταμφιέζεται για να ξεφύγει από μια πραγματικότητα που είναι εθνικό μας χρέος ν’ αντιμετωπίσουμε.
Μάσκες που κρύβουν προθέσεις, κίνητρα, σκοπιμότητες. Μάθαμε να ζούμε την πολιτική των κινήτρων… της υπεροψίας, της παρέας, της μασκαράτας, των “μεγάλων” υποσχέσεων.
Είναι ευκαιρία τώρα τις Απόκριες να κάνουμε με λεπτό χιούμορ μια ενδοσκόπηση! Ποιοι αξίζουν την προσοχή μας, την ψήφο μας, την εμπιστοσύνη μας;
Για να δούμε την αναλλοίωτη αλήθεια… κάτω απ’ τη μάσκα. Και κάτω από τις υποσχέσεις τη φλυαρία και τις μέτριες γενικεύσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.