Μουσείο Τυπογραφείας

«Προπαγάνδα Τραμπ για τη Βενεζουέλα»

Να γυρίσουν την πλάτη τους «στην προπαγάνδα του Τραμπ και των ΗΠΑ γύρω από τη Βενεζουέλα» κάλεσε τους Χανιώτες ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής που μίλησε χθες στο θέατρο “Δ. Βλησίδης” σε εκδήλωση του “Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού”.

Eιδικότερα ο κ. Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες υπογράμμισε πως «θέλουν να μας τιμωρήσουν για την απόφαση μας να είμαστε ελεύθεροι, γιατί αποδείξαμε δυναμικά ότι μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου που παράγει μια χώρα είναι δυνατή. Μας επιτίθενται γιατί είμαστε μια αληθινή επανάσταση. Καθημερινά ακούτε ένα παραμύθι που έχουν στήσει οι ΗΠΑ, προκειμένου να στηρίξετε μια υποτιθέμενη απελευθέρωση ενός λαού». Στη συνέχεια ο επιτετραμμένος παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία σημειώνοντας πως «από το 1999 μέχρι το 2013 η φτώχεια μειώθηκε από 21% σε λιγότερο από 5%» τη δωρεάν εκπαίδευση, τις κοινωνικές κατακτήσεις κα. «Ως βήμα αντιπαράθεσης με την εκστρατεία ψεύδους και συκοφάντησης ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας και στο νόμιμο πρόεδρος της Ν. Μαδούρο οργανώνουμε την εκδήλωση αυτή.

Η Βενεζουέλα δεν βρίσκεται στο στόχαστρο μόνο για τα τεράστια πετρελαϊκά της αποθέματα αλλά γιατί πρέπει να σβήσει κάθε ίχνος αντίστασης στη Λατινική Αμερική, να ανατραπούν οι κυβερνήσεις της Βολιβίας και των Σαντινίστας, να χαθεί ένας σύμμαχος της Κούβας. Γιατί οι ΗΠΑ είτε με ακροδεξιές κυβερνήσεις σαν του Τραμπ, είτε με φιλελεύθερες πολεμοκάπηλες κυβερνήσεις των δημοκρατικών δεν αλλάζουν συνήθειες. Απειλούν, σαμποτάρουν, ψεύδονται, ανατρέπουν και επιχειρούν να ανεβάσουν στην εξουσία ένα “αχυράνθρωπο”» επισήμανε εκ μέρους του ΠΑΚΣ ο κ. Γ. Κυριακάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.