Μουσείο Τυπογραφείας

Προϊστάμενη Αρχή ο Ο.Α.Κ.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή με την οποία ο ΟΑΚ ορίζεται προϊσταμένη αρχή για τα έργα οδικής ασφάλειας στο ΒΟΑΚ.
Όπως αναφέρει η απόφαση, «η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Εργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε. έχει φέρει σε πέρας με επιτυχία σημαντικό αριθμό έργων κατασκευής συγκοινωνιακών υποδομών στην περιοχή της Κρήτης», συνεπώς κρίνεται σκόπιμη η ανάθεση:
(α) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. όλων των αρμοδιοτήτων Προϊσταμένης Αρχής και
(β) στη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε. όλων των αρμοδιοτήτων Διευθύνουσας Υπηρεσίας σε όλα τα έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας επί του υφιστάμενου Β.Ο.Α.Κ.
Τα έργα αυτά, αφορούν σε αποκατάσταση του οδοστρώματος και σε βελτίωση επ’αυτού, σε τμήματα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα. Επίσης, αφορούν σε τοποθέτηση σήμανσης, συντήρηση – ανακατασκευή γεφυρών, καθαρισμό τάφρων και απομάκρυνση καταπτώσεων και κλαδιών.
Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν κυρίως σε κατολισθήσεις του 2019, παραμένει η αρμοδιότητα στο υπουργείο.
Όπως εξηγεί σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, «ο σκοπός είναι να γίνει ταχύτερη η υλοποίηση των έργων της οδικής ασφάλειας στο εξής, καθώς ενισχύεται ο ρόλος μιας περιφερειακής αρχής. Προφανώς κανείς δε δικαιούται να πανηγυρίσει, δεδομένου του που βρισκόμαστε ως προς την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ. Έγινε όμως ένα θετικό βήμα, για το οποίο προσπαθούσαμε καιρό».
Ο κ. Βολουδάκης εξηγεί ότι «για προφανείς λόγους εξαιρούνται οι συμβάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών του 2019, καθώς αυτά τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει με προϊσταμένη αρχή την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών. Αλλαγή υπευθύνου σε αυτήν την περίπτωση θα έφερνε αντίθετο αποτέλεσμα, προσθέτοντας διαδικασίες σε έργα που έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.