Μουσείο Τυπογραφείας

Πρόγραμμα ΠΣΕΑ για την ξηρασία εξετάζει ο ΕΛΓΑ

«Αν και δεν προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ η αποζημίωση για ξηρασία, είμαστε σε επαφές με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, ώστε να βρεθεί πλατφόρμα χρηματοδότησης για τις συγκεκριμένες ζημιές. Εξετάζεται η δημιουργία τέτοιου προγράμματος μέσω ΠΣΕΑ».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, τονίζοντας ότι «για το ζήτημα αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης στις Περιφέρειες με τις Διευθύνσεις των ΠΣΕΑ».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού σημείωσε την αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προστεθούν και άλλες κατηγορίες ζημιών, όπως η ξηρασία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρεμπέ, «ο ΕΛΓΑ συγκεντρώνει στοιχεία για τις ζημιές στην παραγωγή λόγω ανομβρίας, αλλά και άλλων αιτιών και σύντομα θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες. Μετά από αυτό θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην τροποποίηση του κανονισμού και να συμπεριλάβουμε και αυτές τις κατηγορίες ζημιών στον πίνακα των αποζημιώσεων».

Σχετικά με την πληρωμή των εκκρεμοτήτων από τις αποζημιώσεις του 2016, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είπε ότι «μέσα στο Δεκέμβρη αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για καταστροφές που σημειώθηκαν μέσα στο 2016 και δεν έχουν ακόμα πιστωθεί στους δικαιούχους».

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.