Μουσείο Τυπογραφείας

Πρόγραμμα για Έλληνες άνεργους, με 818 ευρώ, στην Γερμανία

“Μάθε τέχνη και … για να μην πεινάσεις, πιάσε την” προτρέπουν οι Γερμανοί άνεργους νέους από την Ελλάδα, καλώντας τους στη Γερμανία να μάθουν από την αρχή ένα επάγγελμα και να το ασκήσουν, για τα επόμενα 2-3,5 χρόνια.
Πρόκειται για το, επιδοτούμενο από το γερμανικό κράτος πρόγραμμα “MobiProEU – The Job of my life”, μέσω του οποίου προσφέρονται αυτή τη στιγμή 33 θέσεις για εκπαίδευση και πρακτική άσκηση επί πληρωμή στη Γερμανία, στους κλάδους των κατασκευών, του τουρισμού, της εμπορίας- πωλήσεων και της Πληροφορικής.
“Έχεις οποιοδήποτε απολυτήριο, είσαι άνεργος νέος 18-27 ετών και θέλεις μια θέση εκπαίδευσης και επί πληρωμής πρακτική σε εταιρίες στην Ε.Ε; The Job of your life- κάνε τώρα αίτηση για μια θέση!”, αναφέρει η πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα, για το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου (10.00 π.μ) στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενημερωτική εκδήλωση, με διοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ελληνογερμανική συνέλευση DGV, και τον ΜΚΟ «Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους» VIJ.
“Στη Γερμανία η εκμάθηση του επαγγέλματος δεν γίνεται αποκλειστικά σε μία σχολή, αλλά μαθαίνοντας μία τέχνη υπάρχει και πρακτική άσκηση και θεωρητικό μέρος. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα λαμβάνουν ένα συμβόλαιο εκπαίδευσης σε μια εταιρία και εκεί μαθαίνουν στην πράξη το Know-how”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αργυρώ Χασιώτη, από τον Σύλλογο διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους VIJ.
Η εκπαίδευση σε κάποια εταιρία, για την εκμάθηση της πρακτικής πλευράς του επαγγέλματος και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, κατά κανόνα είναι τρεις με τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ενώ στην επαγγελματική σχολή, για την απόκτηση θεωρητικού υπόβαθρου του επαγγέλματος, διαρκεί οχτώ με δώδεκα διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Η εκπαίδευσή στη Γερμανία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια εξέταση στο τέλος του 2019 – αρχές 2020. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα λαμβάνει 818 ευρώ μηνιαίως.
Το πρόγραμμα “The Job of my life” επιδοτεί, εκτός από την πρακτική άσκηση, και τα μαθήματα γλώσσας και τα έξοδα ταξιδιού στη Γερμανία. Προϋπόθεση συμμετοχής εκτός από την ηλικιακή, που είναι αυστηρή, είναι η κατοχή απολυτηρίου σχολείου με καλό βαθμό, ενώ στα προσωπικά χαρακτηριστικά εκτιμώνται η υπευθυνότητα, η ομαδικότητα και η αξιοπιστία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπαίδευση στη Γερμανία είναι καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας, γι’ αυτό προηγούνται ταχύρυθμα μαθήματα διάρκειας έξι μηνών. “Τα μαθήματα ξεκινούν τον Ιανουάριο 2016, στη Θεσσαλονίκη, σε τρία τμήματα των 11 ατόμων και η συνολική τους διάρκεια είναι 700 ώρες, καθώς χρειάζεται καλό επίπεδο. Μέσα σε 6 μήνες οι εκπαιδευόμενοι θα φθάσουν στο επίπεδο Β2”, διευκρίνισε η κ Χασιώτη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας το βιογραφικό τους μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο email vatti@vij-stuttgart.de ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2310272528-9.

1 σχολιο

  • [Kreshnik Baha] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ime anergos pantremenos me ena pedi k den eko na fao

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.