Μουσείο Τυπογραφείας

Προχωρά το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα

Μέσα στους επόμενους 3 μήνες αναμένεται να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες για το καταδυτικό πάρκο στην θάλασσα του Ομπρόγιαλου στον Κεφαλά του Δήμου Αποκορώνου. Στο μεταξύ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Eιδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κρήτης αφού έλεγξε τον σχετικό φάκελο που απέστειλε ο Δήμος προώθησε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες για να εκφράσουν τη γνώμη τους. Συγκεκριμένα επί του θέματος πρόκειται να γνωμοδοτήσουν η Περιφέρεια Κρήτης, τα Υπουργεία Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας, Τουρισμού κ.ά.

«Θεωρούμε ότι επόμενο 2μηνο ή 3μηνο θα έχουν απαντήσει όλες οι υπηρεσίες, θα έχουμε πάρει τους περιβαλλοντικούς όρους και στη συνέχεια ο Δήμος θα υποβάλλει τον ολοκληρωμένο φάκελο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη χωροταξία και στο Υπουργείο Οικονομικών για το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλλουμε για τη χωροθέτηση του πάρκου στη θαλάσσια περιοχή», δήλωσε στα “Χ.ν.” ο δήμαρχος Χ. Κουκιανάκης.

Αμέσως μετά ο Δήμος Αποκορώνου θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα ενταχθεί το έργο για να προχωρήσει η κατασκευή του καταδυτικού πάρκου. «Στο μεταξύ, θα έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για να ποντιστούν τα δύο πλοία, μήκους 25 και 42 μ. αντίστοιχα, μαζί με 36 τεχνητούς υφάλους διαστάσεων 5χ6», τόνισε ο κ. Κουκιανάκης και πρόσθεσε ότι το κόστος δημιουργίας του καταδυτικού πάρκου δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ. «Μιλάμε για ένα κόστος μηδανιμό ανα αναλογιστούμε την προστιθέμενη αξία που θα δώσει στην περιοχή», σχολίασε ο κ. Κουκιανάκης και συμπλήρωσε ότι το κόστος θα καλυφθεί μέσω ΕΣΠΑ καθώς πρόκειται για επιλέξιμο έργο.

Επεσήμανε δε ότι το καταδυτικό πάρκο στον Ομπρόγιαλο Αποκορώνου φιλοδοξεί να είναι το πρώτο πάρκο πανελλαδικά που θα χωροθετηθεί, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κανένας άλλος φάκελος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για αδειοδότηση και χωροθέτηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.