Μουσείο Τυπογραφείας

Πού πας ωρέ… Λιαπόπουλο;

Το να συλλαμβάνεται από την Eλληνική Aστυνομία ένας πρώην υπουργός -και μάλιστα διατελέσας στο Yπουργείο Μεταφορών- επειδή παραβίασε το STOP, δεν κρατούσε δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες του αυτοκινήτου ήταν πλαστές, αυτό από μόνο του αποτελεί μια πολύ “καλή” είδηση και εγείρει -πέρα από έναν πρώτο σχολιασμό- πάρα πολλά ερωτήματα – θέματα – ζητήματα!
…Ο κ. Μιχάλης Λιάπης, (πρώην υπουργός, ανηψιός πρωθυπουργού και συγχρόνως πρώτος εξάδελφος ενός άλλου πρωθυπουργού, ο ίδιος διατελέσας υπουργός, δλδ. ένας πολιτικός άνδρας και ουχί ένας ανήλικος έφηβος), συνελήφθη διότι οδηγώντας το υπερπολυτελές του αυτοκίνητο έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές (σ.σ. παραβιάζοντας το STOP)!
Ασυνείδητα ίσως(;), επανέλαβα με διαφορετικό τρόπο την ίδια είδηση, διότι μου φαίνεται αδιανόητο να προσπαθήσω έστω και να επεξηγήσω όλα αυτά που μπορεί κάποιος να πει: α) για τον ίδιο αυτόν τ. υπουργό, β) για όλους εμάς που τον είχαμε ψηφίσει να μας κυβερνά, γ) για όσους εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να μας οδηγήσουν σε… τροχιές ανάπτυξης ή σε καλύτερες μέρες, “τέτοιου είδους πολιτικοί”, που δυστυχώς ακόμη ανθούν στον τόπο μας, δ)…, κ.ά…
Στον γράφοντα, εξάλλου, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ «οι κανονικές πινακίδες του αυτοκινήτου είχαν κατατεθεί και ήταν ανασφάλιστο» άρα… ο εν λόγω εθνοπατέρας παρανομούσε εις βάρος του ελληνικού δημοσίου -στην συγκεκριμένη περίπτωση για… ολίγα ευρώ- κ.λπ., κ.λπ.!
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ούτε σε σύντομες -λόγω χώρου- αναλύσεις περί των τεχνασμάτων που οι “δυνατοί” κατεργάζονται για να γλυτώσουν τα χρήματά τους, την ίδια στιγμή που ζητούν από τον υπόλοιπο λαό να εξακολουθεί να πληρώνει, έστω κι αν αποδεδειγμένα αυτός ο εξαθλιωμένος λαός δεν μπορεί πια να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και δεν μπορεί να ικανοποιήσει βασικές του ανάγκες!
Μήπως δεν θα ταίριαζε και σε αυτήν την περίπτωση μια παραδειγματική τιμωρία του παρανομούντα; Αλλά θα πει κανείς: τόσα και τόσα αδικήματα, πράξεις και σκάνδαλα έχουν μείνει ατιμώρητα, αυτό θα μας/τους νοιάξει;
[Είναι μια αλήθεια αυτή που ποτέ δεν πρόκειται να πάψει να υφίσταται…].
Εξάλλου, κάτι τέτοιου είδους καταστάσεις… παγιωμένες είναι αυτές που αποκαρδιώνουν, που απογοητεύουν, που οδηγούν τον κόσμο σε άλλες ατραπούς!
Και άντε μετά, εσύ να προσπαθήσεις να επαναφέρεις στον… ίσιο δρόμο αυτούς που θα σου φέρνουν ως παράδειγμα πλέον και την περίπτωση Λιάπη!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.