Μουσείο Τυπογραφείας

Πως λειτουργεί το σύστημα άμεσης ανάγκης της Citroen

Η πιο δύσκολη στιγμή για τον οδηγό και τους επιβάτες είναι όταν συμβεί μια σύγκρουση. Το αυτοκίνητο, ανάλογα με τον εξοπλισμό του, διαθέτει συστήματα ασφάλειας, τα οποία φροντίζουν για την μείωση των συνέπειων από την σύγκρουση. Στη περίπτωση όμως που χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση για να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο και να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από το δρόμο, η άμεση ειδοποίηση των αρχών είναι απαραίτητη.
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη προσπάθεια τους να συμβάλουν στην ταχύτερη μεταφορά των τραυματιών, εξελίσσουν συστήματα τα οποία επικοινωνούν αμέσως με τις υπηρεσίες διάσωσης και της Τροχαίας. Σταδιακά οι περισσότερες μάρκες υιοθετούν ανάλογες διατάξεις άμεσης ενημέρωσης των αρχών.
Η Citroen, τοποθετεί σε μερικά μοντέλα της το νέο σύστημα Citroen Connect Box, το οποίο χρησιμοποιώντας μια ανεξάρτητη κάρτα SIM, επιτρέπει την επικοινωνία του οδηγού και επιβατών μέσω μικροφώνου και των ηχείων του αυτοκινήτου, με σωστικά μέσα σε περίπτωση ατυχήματος ή ακινητοποίησης λόγω βλάβης.
Ο οδηγός είτε ο επιβάτης πατώντας το πλήκτρο SOS, πραγματοποιεί κλήση ανάγκης στον πανευρωπαϊκό αριθμό ανάγκης 112 που απαντάται από ειδική υπηρεσία του Ο.Τ.Ε. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, αναλόγως της περίπτωσης, διαβιβάζει την κλήση στην αρμόδια υπηρεσία διάσωσης.
Σε περίπτωση βλάβης, πιέζοντας το πλήκτρο με το σήμα της Citroen, το σύστημα Citroen Connect Box πραγματοποιεί κλήση στον αριθμό της οδικής βοήθειας της Citroën Assistance στην Ελλάδα (+30 210 6727830). Μετά την κλήση, ο οδηγός συνεννοείται με το τηλεφωνικό κέντρο της οδικής βοήθειας, μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου. Το σύστημα Citroen Connect Box, ενεργοποιείται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του αυτοκινήτου και λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Ενσωματώνεται ήδη στα μοντέλα της Citroen, C4, C5, DS3 και DS5.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.