Μουσείο Τυπογραφείας

“Πορτραίτα” του Μανώλη Μαυράκη

Έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μαυράκη με τίτλο “Πορτραίτα” από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Το τελευταίο σημείωμα”, θα λειτουργεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο).
Ο Μανώλης Μαυράκης κατά τα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή βράδυ τόνισε ότι αισθάνεται πολύ τυχερός άνθρωπος που του δόθηκε η ευκαιρία τόσο να φωτογραφίσει την ταινία όσο και να συμμετέχει σε αυτή παίζοντας ένα ρόλο. Χαρακτηριστικά είπε:
“Για καλή μου τύχη είχα ένα μικρό ρόλο στην ταινία και μου επετράπη να γίνω ο φωτογράφος της ταινίας. Με μία μηχανή SONY 6300 με ένα 35άρη φακό που λειτουργεί αθόρυβα τράβηξα συνολικά 10.000 φωτογραφίες. Κάναμε εκθέσεις όπως με την Περιφέρεια Κρήτης και στους 4 νομούς με 185 φωτογραφίες από τις οποίες ορισμένες εκθέτονται και εδώ. Ηταν σαν να βλέπεις ξανά την ταινία μέσα από αυτές τις φωτογραφίες. Φέτος με την κ. Στέλλα Κουτσουπάκη του ΙΟ Χανίων αποφασίσαμε να κάνουμε μία έκθεση και εδώ στον Ιστιοπλοϊκό. Επέλεξα λοιπόν 13 πορτρέτα με έμφαση στα μάτια -9 γυναικεία, 4 αντρικά- και 13 ακόμα φωτογραφίες οι οποίες έχουν να κάνουν με στιγμές από την ταινία.
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, εύχομαι ο κάθε επισκέπτης να έρθει και να δει την έκθεση για την ταινία “Το τελευταίο σημείωμα” που έχει να κάνει με ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας. Που μιλάει για τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή ως αντίποινα και ιδιαίτερα για τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη που ήταν ο διερμηνέας και παρότι του δόθηκε η ευκαιρία να γλυτώσει επέλεξε να θυσιαστεί μαζί με τους υπόλοιπους”

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.