Μουσείο Τυπογραφείας

Πολύτιμο εργαλείο ο ΟΑΚ για τους Δήμους

Για δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου Χανίων με τον Ο.Α.Κ., μίλησαν χθες στη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Π. Σημανδηράκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ. Α. Παπαδογιάννη.

Xαρακτηριστικά αναφέρθηκε η δυνατότητα για περαιτέρω συνεργασίας του ΟΑΚ με την ΔΕΥΑΧ αλλά και το ζήτημα της επανέναρξης των εργασιών στον κόμβο των Μουρνιών.

Στιγμιότυπο από την χθεσινή συνάντηση στον ΟΑΚ

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης, «ο ΟΑΚ  έχει τις δυνατότητες, την επάρκεια τη γνώση και την εμπειρία για την πραγματοποίηση μελετών και τη συνεργασία με όλους τους Δήμους», συμπληρώνοντας πως σε ότι αφορά τον κόμβο των Μουρνιών μένουν κάποιες εγκρίσεις από το  Περιφερειακό συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη ώστε να ξεκινήσει και πάλι το έργο. Υπογράμμισε επίσης πως είναι άψογη η συνεργασία του ΟΑΚ με την ΔΕΥΑΧ, καθώς οι ετήσιες συναλλαγές τους φτάνουν τα 2 εκ. ευρώ με τη ΔΕΥΑΧ να ανταποκρίνεται πλήρως στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
«Με τη συνδρομή του ΟΑΚ ο Δήμος θα Χανίων θα μπορεί να προχωρήσει γρηγορότερα έργα και μελέτες» ανέφερε ο κ. Παπαδογιάννης που όταν ερωτήθηκε από τα “Χ.ν.” για την άλλη ιδιότητα του ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Χανίων απάντησε πως «θα λειτουργήσει θετικά γιατί γνωρίζω καλά τα θέματα του Δήμου  και ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού και του οράματος που έχει η δημοτική αρχή».
Ο διευθύνων σύμβουλος στάθηκε και στην πολιτική στήριξη που έχει ο ΟΑΚ επισημαίνοντας πως «πρόκειται για πράξεις και όχι για λόγια της κεντρικής διοίκησης και αυτό είναι μια καλή συγκυρία μέσα στη γενικότερη πανδημία».
Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να επανέλθει στην αρμοδιότητα του ΟΑΚ η ΕΥΔΕ- ΒΟΑΚ, η  υπηρεσία για τα συγκοινωνιακά έργα που η προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών την είχε αφαιρέσει από τον ΟΑΚ και είχε δημιουργήσει αντίστοιχη στο Υπουργείο, ο κ. Παπαδογιάννης  αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη που τον διαβεβαίωσαν πως έχει προχωρήσει η εισήγηση τους ώστε η ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ να επανασυσταθεί και να αποτελεί υπηρεσία του ΟΑΚ.
Aπό τη μεριά του ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης σημείωσε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας με τον ΟΑΚ «στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων του ΟΑΚ αλλά και να δούμε κάποια από τα έργα που γίνονται στο κομμάτι της άρδευσης και των υποδομών για  να τα επιταχύνουμε και να τα ολοκληρώσουμε. Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία του Α. Παπαδογιάννη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου είναι μια θετική έκβαση για το Δήμο Χανίων γιατί και εμπειρία έχει και τα θέματα του Δήμου τα γνωρίζει».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.