Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτικό σκηνικό

Μία διαρκή προεκλογική περίοδο βιώνει τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα, μετρώντας περίπου από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, που ο πρωθυπουργός κήρυξε πανηγυρικά την «έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».
Πάγιο και σταθερό αίτημα της αντιπολίτευσης έκτοτε (πιο έντονο γιατί και από πριν υπήρχε το αίτημα κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία) είναι η προσφυγή στις εθνικές κάλπες, με το ερώτημα πλέον, όπως και τα κάθε λογής σενάρια, να επικεντρώνονται στον χρόνο που θα αποφασιστεί η διεξαγωγή των εκλογών.
Αναλυτές, στηριζόμενοι στις παροχές που ανακοινώνει η κυβέρνηση στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνουν ότι οι πρόωρες εκλογές δεν πρέπει να μας πιάσουν εξαπίνης.
Προσθέτουν μάλιστα ότι η ανασυγκρότηση που έχει ξεκινήσει η κυβερνητική παράταξη – μην ξεχνούμε τις μετεγγραφές βουλευτών και πολιτικών στελεχών κυρίως από το ΠΑΣΟΚ- παραπέμπει σε εκλογές.
Ολα αυτά, μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα ιδιαίτερα τεταμένο, με αφορμή τα νομοσχέδια που πάνε κι έρχονται εν μέσω αντιδράσεων, με τις εξελίξεις στην υπόθεση Νοvartis, με το σκάνδαλο Siemens και τη δίκη που οδεύει στην ολοκλήρωσή της, με τις συνεχείς – καθημερινές αντιπαραθέσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, αλλά και τις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η συμφωνία των Πρεσπών και τα επακόλουθά της.
Προς το παρόν, βέβαια, το βλέμμα των κομμάτων είναι στραμμένο στις ευρωεκλογές. Ερχεται και το Πάσχα… και κάπως οι ρυθμοί θα “πέσουν”… Για λίγο όμως… αφού η “καθημερινότητα” θα πάρει πάλι την θέση της!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.