Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτική πρόταση του ΚΚΕ παρουσιάστηκε στα Χανιά

Μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία, μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με τους εργαζόμενους και τους αγρότες «μπορεί να δώσει διέξοδο στα διαρκώς ογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» τόνισε από τα Χανιά το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Θανάσης Τζίμας.

Ο κ. Τζίμας μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο χώρο του ΕΒΕΧ παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του Κομμουνιστικού κόμματος για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες.
«Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που οι αυτοπασχολούμενοι βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε τα δίκαια αιτήματα τους και επιδιώκει να ανοίξει μια συζήτηση προκειμένου χιλιάδες επαγγελματίες του τόπου μας να δώσουν τη δική τους μάχη και να συμμετέχουν στη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα. Μια μάχη ώστε να υπερασπίσουν όχι μόνο τα δικαιώματα τους αλλά και να ανοίξει ένας δρόμος αντεπίθεσης που θα βάλει στο προσκήνιο τις δικές τους ανάγκες, των οικογενειών τους που κατά τη γνώμη μας απαιτούν τη χάραξη ενός διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης όπως προτείνει και το ΚΚΕ» τόνισε ο κ. Τζίμας.
Ερωτηθείς από τα “Χ.Ν.” για το πως μπορούν να ταυτιστούν τα συμφέροντα ενός επαγγελματία με τους εργαζόμενους που ο ίδιος απασχολεί ο κ. Τζίμας απάντησε πως «η καθημερινή εμπειρία των μικρών επαγγελματιών που είναι είτε αυτοαπασχολούμενοι ,είτε έχουν 2,3,4 εργαζόμενους είναι ότι ανεξάρτητα από τη σκληρή δουλειά τους στο τέλος της ημέρας πνίγονται στα αδιέξοδα, τις υποχρεώσεις, την ανασφάλεια ! Για παράδειγμα η κρίση της πανδημίας απέδειξε ότι τα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχοούμενοι, αγρότες, εργαζόμενοι) δεν μπορούν να βρουν μια διέξοδο στις σημερινές συνθήκες. Από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ πρεσβεύει την οργάνωση της οικονομίας γύρω από ένα κεντρικό σχεδιασμό με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο παραγόμενος πλούτος θα διαμοιράζεται σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες . Σε αυτό το έδαφος θεωρούμαι ότι όλοι οι αυτοπασχολούμενοι που καθημερινά παλεύουν για μια καλύτερη μέρα έχουν κάθε συμφέρον να προβληματιστούν για το αν μπορεί να υπάρξει αυτή η διαφορετική οργάνωση της οικονομίας που να εξασφαλίζει σταθερή εργασία, ανθρώπινα ωράρια, κάλυψη βασικών αναγκών κτλπ». Ο ίδιος επισήμανε πως τα αστικά κόμματα την ώρα που «ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους ονομάζουν για να τους χαιδέψουν τα αυτιά “ραχοκοκαλιά της οικονομίας” βάζουν στην άκρη τα δίκαια αιτήματα τους στο όνομα των…αντοχών της οικονομίας! Και το λέμε αυτό γιατί όλα τα κόμματα που προσκυνούν τον θεό της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας , οι κύριες τους επιλογές σχετίζονται με τις μεγάλες επιχειρήσεις.» Παράλληλα τόνισε πως την ίδια ώρα που η Ε.Ε. οργανώνει προγράμματα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοιού «από τα στοιχειά αποκαλύπτεται ότι τα χρήματα κινούνται προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα οι μικροί επαγγελματίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και είναι αποκλεισμένοι από τις χρηματοδοτήσεις.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.