Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτική κρίση ως σεισμός

Η μεγάλη πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα με τόσες διαπλοκές και επιπλοκές με επίκεντρο το προαγόμενο μερικώς Μακεδονικό – Σκοπιανικό Κράτος και την αντιπαλότητα του υπουργού εξωτερικών Κοτζιά, και του σκληρού υπουργού Αμυνας που θα οδηγήσουν σε εκλογές, όπως απαιτεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ως μείζων αντιπολίτευση – ή όχι; Αλλά και γιατί οι 5 της ομάδας ΚΟΤΖΙΑ, που επικεντρώνουν τη δυναμική τους εξόρμηση από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πρόβλημα πτώσης της κυβέρνησης;

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Όμως, ο πρωθυπουργός – κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και υπουργός εξωτερικών μαζί, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει τις δικές του δυναμικές αντιπαραθέσεις με μεγάλες κοινωνικές προσφορές και μεγάλες σύγχρονες τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ που εξήγγειλε ότι θα το μεταβάλλει στο μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του κόσμου. Όμως, πέρα από αυτή την εντυπωσιακή εξαγγελία, πλείστες όσες άλλες υποσχέσεις, όπως η μη μείωση των συντάξεων όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος. Αλλά και υποσχέσεις άλλων υπουργών για κρίσιμα, λαϊκής ανάγκης θέματα, όπως η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου θέρμανσης, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο σημερινό και το αυριανό κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Πέρα όμως από αυτά ο πρόεδρος της Βουλής έθεσε θέμα ελέγχου μυστικών κονδυλίων σε όλα τα υπουργεία και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Αμύνης.
Μέσα σε όλη αυτή την ελληνική πολιτική κρίση, το Κυπριακό Πρακτορείο, χαρακτήρισε την παραίτηση Κοτζιά, πολιτικό σεισμό.

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Σε συνεδρίαση προχθές της Βουλής συζητήθηκε το μείζον θέμα της ελληνικής υπογεννητικότητας και της μείωση του ελληνικού πληθυσμού, στο επίπεδο των τριών εκατομμυρίων, λόγω αύξησης των γεννήσεων των ξένων μεταναστών. Οι Έλληνες πολίτες της μεσαίας τάξης, που ήδη έχει μειωθεί, δεν έχουν καμία ασφάλεια για το αύριο, ώστε να τολμήσουν αύξηση γεννήσεων. Πέρα όμως από αυτή την ανασφάλεια του «λέμε και ξελέμε», των κυβερνητικών λειτουργιών πως θα λειτουργήσει παραγωγικά η χώρα μας;

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Αλλά πέρα όμως από αυτούς τους κινδύνους αυτής της φάσης, η χώρα αντιμετωπίζει την πρόκληση του τουρκικού κινδύνου με το σκάφος γεωτρήσεων για πετρέλαια και αέρια στην ελληνοτουρκική ΑΟΖ, ενώ ελληνικά πολεμικά σκάφη παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, με κίνδυνο να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο από την Τουρκία στο Αιγαίο. Και ευρύτερα στη βορειο-ανατολική περιοχή των Βαλκανίων, με επίκεντρο το «αλυτρωτικό» Σκοπιανό αμεριμανοκατευθυνόμενο κρατίδιο που καταγγέλθηκε ως χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ
Μέσα, όμως, από αυτές τις καταγγελίες υπάρχουν και άλλες υποψίες για το καταστροφικό συμβόλαιο που λέγεται ότι υπέγραψε ο Γεώργιος Παπανδρέου στην κρίσιμη περιοχή της Ελληνο-Κυπριακής ΑΟΖ, στην αρχή της πρώτης μεγάλης κρίσης.
Ενα μεγάλο όμως, επίσης, θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα είναι οι ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις σε διάφορους φορείς, εδώ, και τους Ελληνες της διασποράς. Για να είναι το σημερινό ελληνικό κράτος ξενοκρατούμενο και ξενοκατευθυνόμενο χωρίς ουσιαστική εθνική ΣΥΝΟΧΗ… παρά μόνο με αντιπαλότητα ζημιογόνο για πρόοδο ουσιαστική.

Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις του πλειοψήσαντος κόμματος δίνουν συνεχώς προβάδισμα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρώην υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκαν στα Χανιά για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του πατέρα τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.