Μουσείο Τυπογραφείας

Πολίτες μαθημένοι… σε προβλήματα στην Κάτω Σούδα

■ Μιλούν στα “Χ.ν.” για τα πολλά ζητήματα  που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους

Τα χρόνια περνάνε… τα προβλήματα παραμένουν για την Κάτω Σούδα. Τα πλημμυρικά φαινόμενα, η κυκλοφορία των οχημάτων, το οδικό δίκτυο συνεχίζουν να απασχολούν τους κάτοικους και τους επαγγελματίες της περιοχής, που μιλώντας στα “Χ.Ν.” αναδεικνύουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

  • Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έγιναν στην Κάτω Σούδα προκάλεσαν προβλήματα λέει η κ. Ευαγγελία.
  • «Δεν χρειάζονταν τόσο μεγάλα πεζοδρόμια στην Κάτω Σούδα» αναφέρει ο κ. Χρήστος.
  • «Ευτυχώς τουλάχιστον φέτος καθαρίστηκαν από το τοπικό τα χαντάκια και δεν είχαμε τις πλημμύρες προηγούμενων ετών» επισημαίνει ο κ. Γιάννης.
  • «Εδώ και χρόνια ζητάμε να μπει ένα φανάρι στη γωνία Έλλης και Πλωτάρχου Μαριδάκη ώστε να σταματήσουν τα τροχαία ατυχήματα» τονίζει ο κ. Τάκης.
  • «Φέτος με τις βροχές ευτυχώς δεν είχαμε πλημμύρες. Βοήθησε ότι εδώ το τοπικό συμβούλιο είχε καθαρίσει τα φρεάτια και τα νερά έφυγαν προς τη θάλασσα» δηλώνει ο κ. Κώστας.
  • Να συντηρηθεί και να βαφεί ο ναός του Χριστού που βρίσκεται μέσα στο Ναυταθλητικό Κέντρο της Σούδας ζητάει η κ. Μαρία.
  • 8. «Παλαιότερα πλημμυρίζαμε συνέχεια, η κατάσταση έχει βελτιωθεί» σημειώνει η κ. Κυριακή.
  • 7. «Κάθε φορά που θα βρέξει έχουμε πρόβλημα και στην Πλωτάρχου Μαριδάκη και μετά προς τον ποταμό» τονίζει η κ. Ελένη.

«Τα ατυχήματα στο σταυροδρόμι των οδών Πλωτάρχου Μαριδάκη και Έλλης είναι πολύ συχνά, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην έχουμε κάποιο συμβάν» μας λέει η κ. Ευαγγελία που συμπληρώνει πως οι παρεμβάσεις στην περιοχή έκαναν μεγαλύτερη ζημιά από ότι καλό. «Επεκτάθηκαν τα πεζοδρόμια σε πλάτος, έγιναν μονοδρομήσεις με αποτέλεσμα τα μεγάλα φορτηγά που πηγαίνουν στην ιχθυόσκαλα της Σούδας να μην μπορούν να περάσουν και να μπαίνουν αντικανονικά στην οδό Έλλης γιατί από τον άλλο δρόμο (οδός Καραϊσκάκη) δεν χωρούν να περάσουν! Το πρωί ειδικά επικρατεί ένα χάος» τονίζει.
Από τη μεριά του ο κ. Χρήστος σημειώνει πως «το κυκλοφοριακό είναι μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή μας. Έγιναν μεγάλα πεζοδρόμια που προκάλεσαν θέμα στην κίνηση των οχημάτων».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Τάκης. «Οι μονοδρομήσεις που έγιναν δεν έκαναν καλό στην περιοχή. Εδώ και χρόνια ζητάμε να μπει ένα φανάρι στη γωνία Έλλης και Πλωτάρχου Μαριδάκη ώστε να σταματήσουν τα τροχαία ατυχήματα αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς» τονίζει.
Το μεγαλύτερο ζήτημα πάντως που αφορούσε και συνεχίζει να απασχολεί τους κατοίκους της Κάτω Σούδας ήταν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Την τελευταία 15ετία μετά από μια σειρά μεγάλα έργα το ζήτημα έχει περιοριστεί χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί 100% Για αυτό και στα στενάκια της Σούδας βλέπουμε ότι πολλά σπίτια με την είσοδο τους στο ίδιο ύψος με την επιφάνεια του δρόμου έχουν μεταλλικές πόρτες ώστε να εμποδίζουν την είσοδο του νερού.
«Φέτος με τις βροχές ευτυχώς δεν είχαμε πλημμύρες. Βοήθησε ότι εδώ το τοπικό συμβούλιο είχε καθαρίσει τα φρεάτια και τα νερά έφυγαν προς τη θάλασσα. Μένω κοντά στον Άγιο Νεκτάριο και κάθε φορά που θα βρέξει έχουμε τα πορτάκια για να μην μπει νερό στο σπίτι μας» τονίζει ο κ. Κώστας.
«Ευτυχώς τουλάχιστον φέτος καθαρίστηκαν από το τοπικό συμβούλιο τα χαντάκια και δεν είχαμε τις πλημμύρες προηγούμενων ετών. Παρότι έριξε πολύ νερό δεν είχαμε πλημμύρες όπως παλαιότερα» επισημαίνει ο κ. Γιάννης.
Το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων απασχολεί και την κ. Ελένη « μπορεί να μην έχουμε τις μεγάλες πλημμύρες του παρελθόντος αλλά κάθε φορά που θα βρέξει έχουμε πρόβλημα και στην Πλωτάρχου Μαριδάκη και μετά προς τον ποταμό» λέει, ενώ η κ. Κυριακή υπογραμμίζει πως «η Κάτω Σούδα δεν πλημμυρίζει τόσο εύκολα όσο παλαιότερα, αλλά συνεχίζει να έχει θέμα»
Τέλος το θέμα του κακού οδικού δικτύου μας βάζει η κ. Μαρία κάτοικος και αυτή της περιοχής που παράλληλα ζητάει να συντηρηθεί και να βαφεί ο ναός του Χριστού που βρίσκεται μέσα στο Ναυταθλητικό Κέντρο της Σούδας.

Τα “Χανιώτικα νέα” ανοίγουν τον “φάκελο” γειτονιές της πόλης, και μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ, δίνουν τον λόγο στους πολίτες, καταγράφοντας προβλήματα που ζητούν λύση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.