Μουσείο Τυπογραφείας

Πολύνεκρη επίθεση σε γάμο στην Καμπούλ

Επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους.

«Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε αίθουσα τελετών όπου ήταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή, σε περιοχή της πόλης όπου κατοικούν κυρίως μέλη της σιιτικής μειονότητας.

Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος». Νωρίτερα, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε πως καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος γυναικών και παιδιών. Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχήντ απέστειλε μήνυμα σε μέσα ενημέρωσης του Αφγανιστάν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι «η έκρηξη έγινε κοντά στη σκηνή όπου βρίσκονταν οι μουσικοί. Όλοι οι νέοι, τα παιδιά, όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί σκοτώθηκαν. Ορισμένοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 180 σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η επίθεση σημειώθηκε μία μέρα μετά τη βομβιστική επίθεση την Παρασκευή σε τζαμί στο Πακιστάν κατά την οποία σκοτώθηκε ο αδελφός του ηγέτη των Ταλιμπάν Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα.

Την ίδια ώρα, Ταλιμπάν και ΗΠΑ προσπαθούν να διαπραγματευθούν συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα μια δέσμευση των Ταλιμπάν στο ζήτημα της ασφάλειας και τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.