Μουσείο Τυπογραφείας

Ποδηλάτρεις κατά Βάμβουκα: «Ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις για το κυκλοφοριακό»

Για ξεχασμένες υποσχέσεις και προτεραιότητες του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα κάνει λόγο η ομάδα “Ποδηλάτρεις”, καταγγέλοντας με ανακοίνωσή της το πρόγραμμα δράσεων για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, κατά την οποία ο δήμος αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν χώρους στάθμευσης για Ι.Χ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους τοι Ποδηλάτρεις αναφέρουν: «Ουφ Δήμαρχε Βάμβουκα! Ημέρα χωρίς ΙΧ με δωρεάν στάθμευση για τα .. ΙΧ; Ποιός απ’ τους φωστήρες της άπαιχτης ομαδάρας σας το σκέφτηκε; Και κυρίως ποιός το υπέγραψε ως «καλή ιδέα»; Ποιοοοός κύριε Δήμαρχε;
Θυμάστε κύριε Δήμαρχε τις εξαγγελίες σας για «πρώτη προτεραιότητα το κυκλοφοριακό»;  Ισχύουν ακόμα δύο+  χρόνια μετά που αναλάβατε; Ως… προτεραιότητα; Αλίμονο κύριε Δήμαρχε! Αλίμονο και να μην ήταν πρώτη προτεραιότητα! Να ήταν… δεύτερη, ας πούμε!
Εμείς οι ΠοδηΛάτρεις πάντως θυμόμαστε κύριε Δήμαρχε! Θυμόμαστε την συνάντηση με την αντιδήμαρχο κα Περράκη που μας προσκάλεσε την πρώτη χρονιά που αναλάβατε «για να συνδιοργανώσουμε…». Θυμόμαστε το κλείσιμο της Παπανδρέου και τα θετικά σχόλια όλων όσων συμμετείχαν. ΚΑΙ της κας αντιδημάρχου! Μάλλον όμως δεν άρεσε η ιδέα στους συναδέλφους του Δημάρχου. Βλέπετε ο φαρμακοποιός Δήμαρχος έχει μαγαζί στον δρόμο αυτόν κι οι … συνάδελφοι απλά δεν γουστάρουν να γίνουμε κουτόφραγκοι, γιατί πού θα παρκάρουν τα ΙΧ τους; Κι έτσι, ο και μαγαζάτορας Δήμαρχος (ή οι φωστήρες του, δεν ξέρουμε) σκέφτηκε την επόμενη χρονιά, πέρυσι δηλαδή,  να κλείσει έναν δρόμο πιο «έξω» και για πιο λίγο. Κι έτσι επέλεξε να κλείσει 30 μέτρα στην Σφακιανάκη που δεν έχει και συναδέλφους δηλαδή. Στοιχηματίσαμε λοιπόν ότι φέτος θα διάλεγε κανά Κουμπελή όπως κι οι προκάτοχοί του (θυμόμαστε όλοι τις δόξες Σκουλάκη και Βιρβιδάκη, Παπαδογιάννη  – γεια σου ωρέ αντιπολίτευση!). Αυτός όμως τους ξεπέρασε όλους. Είπε (αυτός ή οι φωστήρες του) «πού να κλείνω δρόμους τώρα; Ας τα αφήσω όλα ανοιχτά για τα ΙΧ, ας βάλω και δωρεάν πάρκινγκ να μπούνε κι άλλοι μέσα να γίνει της μουρλής και θα το ονομάσω  «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Εμάς πάντως για «ημέρα χωρίς τσίπα και χωρίς μυελό» μάς κάνει. Εσάς κυρία Περράκη που τόσο σας άρεσαν οι πρόπερσινες εκδηλώσεις πώς σας φαίνονται τώρα οι αποφάσεις του προϊσταμένου σας; (αν δεν απαντήσετε επειδή δεν σας «αρέσει το ύφος» μας, κατανοούμε. Τι να απαντούσατε άλλωστε;).
Ά! Να μην ξεχάσουμε και «τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας στις πρώτες τάξεις δημοτικών σχολείων της πόλης που θα επικεντρώνονται στην εφαρμογή μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς». Και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες του σχολικού έτους τα παιδιά θα εμπεδώνουν την σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά μόλις έξω απ το σχολείο τους: με τους οδηγούς να μην σταματάνε στις διαβάσεις για να περνάνε τα παιδιά (ακόμη και παρουσία της σχολικής τροχονόμους), με τους ίδιους τους γονείς τους να παρκάρουν όπως-όπως επί πεζοδρομίων και διαβάσεων και όλα βεβαίως ατιμώρητα. ΑΥΤΗΝ την κυκλοφοριακή παιδεία λαμβάνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα παιδιά κι όχι τα μπλα μπλα που θα τους πει ο οποιοσδήποτε.
Για όλους τους παραπάνω  λόγους και εξ’ αιτίας αυτής της ανόητης  απόφασης, ούτε που διανοούμαστε να ποδηλατήσουμε αυτήν την Πέμπτη σε μια πηγμένη από ΙΧ πόλη.
Καλούμε τους ποδηλάτες, τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, τους πεζούς, τους γονείς με καρότσια να διεκδικήσουμε περισσότερες ημέρες με λιγότερα ΙΧ. Καλούμε σε συγκέντρωση και σε ποδηλατοπορείες, καροτσοπορείες και πεζο-πορείες με σφυρίχτρες και διάφορα ευτράπελα  μια εβδομάδα μετά: την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5.30μμ μπροστά από το άντρο των φωστήρων, ήτοι από το δημαρχείο.
Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.