Μουσείο Τυπογραφείας

Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας (φωτος)

Ασφάλεια για κάθε ποδηλάτη και πεζό. Ήταν το μήνυμα που έστειλαν το βράδυ της Τρίτης για άλλη μια φορά οι συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” οι οποίοι πραγματοποίησαν ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας για τα τροχαία ατυχήματα, στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το Δήμο Χανίων, το Αστυνομικό μέγαρο και την οδό Τσόντου Βάρδα και Καποδιστρίου, στο σημείο του θανατηφόρου δυστυχήματος όπου ένας ποδηλάτης έχασε πριν λίγες μέρες την ζωή του.

«Είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία για την “γάγγραινα” των τροχαίων ατυχημάτων που μαστίζει την πόλη μας. Η Παιδεία δυστυχώς λείπει από όλους και κυρίως η Παιδεία που παρέχει το ίδιο το Κράτος που δεν κάνει απολύτως τίποτα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων μας πεζών, ποδηλατών και οδηγών. Απόψε  κανονικά θα ήταν μια γιορτινή ατμόσφαιρα με αφορμή τη πανσέληνο του Μαΐου αλλά φέτος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο λόγω των περιστάσεων. Η περυσινή αλλά και φετινή χρονιά ήταν τραγική χρονιά, θυμόμαστε όλοι το δυστύχημα με τους φοιτητές στα Κουνουπιδιανά και πρόσφατα με τον ποδηλάτη στην Τσόντου Βάρδα. Ανάμεσα σε αυτά τα ατυχήματα έχουν μεσολαβήσει δεκάδες άλλα… » ανέφεραν μέλη από τους “Ποδηλάτρεις”.

1 σχολιο

  • [MANOS] ~ ~ ~ Απάντηση

    Δυστυχώς για άλλη μία φορά βλέπουμε την κακή παιδεία μας και νοοτροπία μας. Μέσα από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο άρθρο, βλέπουμε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό να μην φοράει κράνος, που όπως καλά γνωρίζουν όσοι ποδηλατούν και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ, μπορεί να σε σώσει. Ναι, μπορεί και μιλάω εκ πείρας, Καλό το ποδήλατο, αλλά ξέροντας τη νοοτροπία των άλλων οδηγών, κυρίως αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν έχουν ”καβαλήσει” ποτέ ποδήλατο και δεν γνωρίζουν τις ”αδυναμίες” του, συμπεριφέρονται στους ποδηλάτες σαν να μην υπάρχουν. Πρέπει λοιπόν να δρούμε προληπτικά μαντεύοντας την επόμενη κίνηση τους και έχοντας λάβει τα μέτρα μας, φορώντας το κράνος μας, έχοντας τα φώτα και τα αντανακλαστικά μας για τη νύχτα και γιατί όχι τα καθρεφτάκια μας. Η ασφάλεια μας ξεκινάει από εμάς. Αν δεν προσέχουμε εμείς δεν θα μας προσέξουν και οι άλλοι, αν κάνουμε σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα δεν προλαβαίνουν να μας δουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων, η αν ”κρυβόμαστε” στις γωνίες χαμηλής ορατότητας του αυτοκινήτου. Γι αυτό λοιπόν, για μας και τα παιδιά μας, ΠΡΟΣΟΧΗ, μας χρειάζονται και τα χρειαζόμαστε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.