Μουσείο Τυπογραφείας

Πνευματικό κέντρο και Κανάκης Γερωνυμάκης

Αυξημένη πολύ η συγγραφική δραστηριότητα στα Χανιά και πολυάριθμες οι παρουσιάσεις των έργων αυτών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με τελευταία αυτήν του θαυμάσιου βιβλίου του Σήφη Μιχελογιάννη.
Στ’ αλήθεια το θαυμαστό αυτό απόκτημα των Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο, προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της των Χανίων. Πληροφορηθήκαμε όμως ότι ο άνθρωπος φαινόμενο του πνεύματος ο Σοφός των Σφακίων ο Κανάκης Γερωνυμάκης εννενήντα δύο χρονών σήμερα, χωρίς διπλώματα και περγαμηνές, που έχει με τα θαύματα δεκαεπτά βιβλία του διασώσει την παράδοση, τα ήθη και έθιμα και τη ζωή των Σφακίων, και όχι μόνο, θα έχει παρουσίαση των δύο τελευταίων βιβλίων του την 16η Νοεμβρίου στον πάνω όροφο του Πνευματικού Κέντρου.
Μήπως η διάθεση αυτού του χώρου υποβαθμίζει τον συγγραφέα αυτόν και το έργο του και θα στερήσει στους πολυάριθμους φίλους και θαυμαστές από τη δυνατότητα να τον ακούσουν και τιμήσουν αφού ο χώρος αυτός είναι μικρός; Ο Κανάκης αξίζει καλύτερη μεταχείριση. Ηδη τελειώνει ακόμη τέσσερα βιβλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.