Μουσείο Τυπογραφείας

Πλάνο σωτηρίας του Παναθηναϊκού από τον Γιαννακόπουλο

Το όραμά του για έναν Παναθηναϊκό ενιαίο, αδιαίρετο, αυτοδύναμο οικονομικά και πάνω απ’ όλα υγιή σε όλα τα επίπεδα, έναν Παναθηναϊκό που θα ξεφύγει μια για πάντα από το διαχρονικό φλερτ με την καταστροφή, παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ.

Ενα όραμα που ταυτόχρονα αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία, αλλά και ελπίδα του Συλλόγου, προκειμένου να βγει οριστικά και αμετάκλητα απ’ το αδιέξοδο, αφού η μη αποδοχή των προϋποθέσεων και η μη υλοποίηση των προαπαιτούμενων από όλους τους εμπλεκόμενους θα σημάνει ταυτόχρονα και την οριστική αλλαγή σελίδας στην ιστορία του Παναθηναϊκού, υποχρεώνοντας ακόμα και τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αποχωρήσει…

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το δικό του πλάνο για να μπορέσει να δει ο ίδιος και πάνω απ’ όλα ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αυτό το όραμα να γίνεται πραγματικότητα, κάνοντας μάλιστα επίσημη πρόταση για την ανάληψη των χρεών της ΠΑΕ ύψους 20.000.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση της θωράκισης του Βοτανικού και της παραχώρησης των μετοχών από τον Αλαφούζο στον Ερασιτέχνη.

Σύμφωνα με το ONSPORS πρόκειται για ένα πλάνο άκρως ρεαλιστικό που η υλοποίησή του εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός έτους που θέτει ο Δ. Γιαννακόπουλος, αυτομάτως θα βάλει ολόκληρο τον Σύλλογο (Ερασιτέχνη, ΠΑΕ, ΚΑΕ) υπό την «προστασία» του κόσμου του, αφού η μόνη λύση για να καταστεί βιώσιμο ένα τέτοιο πλάνο αφορά και στη συμμετοχή των οπαδών του τριφυλλιού. Για να γίνει και πάλι ο Σύλλογος πρωταθλητής σ’ όλα τα σπορ παντοτινός…

 Πολιτεία (σε σχέση με τη θωράκιση του Βοτανικού), κόσμος του Παναθηναϊκού και Δ. Γιαννακόπουλος πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη για να δημιουργήσουν έναν Σύλλογο που θα πατά γερά στα «πόδια» του και θα βαδίζει σε στέρεο έδαφος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε και πάλι ΕΔΩ, όπως δηλώνει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και μάλιστα, εμφανίστηκε αποφασισμένος και έτοιμος να βγει μπροστά για να δώσει λύσεις και στο γηπεδικό, αλλά -κυρίως- στον ίδιο τον Σύλλογο, τονίζοντας πως έχει την πρόθεση και να μπει στην ΠΑΕ και να συνδράμει στη σωτηρία ολόκληρου του Παναθηναϊκού.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσουν οι εξελίξεις που δεν αποκλείεται πλέον να είναι ραγδαίες είναι οι ακόλουθες;

– Η θωράκιση της Παναθηναϊκής Πολιτείας στον Βοτανικό από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της Αθήνας.

– Η συγκέντρωση μιας οικονομικής βάσης μίνιμουμ 20.000.000 ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου, στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την είσοδο στον Βοτανικό. Οικονομική βάση που θα δημιουργηθεί μέσω εγγραφής μελών και μέσω χορηγιών επιφανών και μη Παναθηναϊκών. «Δηλαδή με άλλα λόγια τα 2,5 εκατομμύρια Παναθηναϊκών, να προσφέρουν από 8 ευρώ» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δ. Γιαννακόπουλος.

– Το αίτημα προς τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού γίνουν τα δύο προηγούμενα, για να παραχωρήσει τις μετοχές της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, τονίζοντας πως αν και έπρεπε να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη του και να αποχωρήσει, είναι διατεθειμένος να αναλάβει εξ ολοκλήρου το χρέος που υπάρχει σήμερα, όπως ήταν διατεθειμένος να το πράξει και με την υλοποίηση του Athens Alive. Διευκρίνισε ξεκάθαρα, όμως, πως χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνει καμία ΠΑΕ, κάτι που έχει πει πολλές φορές κατά το παρελθόν.

– Ο ίδιος στο όλο εγχείρημα θα δωρίσει τις μετοχές της ΚΑΕ, αξίας 25.000.000 ευρώ, σύμφωνα με διεθνή εταιρία ορκωτών λογιστών: «πρόκειται για μια καθαρή από χρέη εταιρία που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα brand name της Ευρώπης και όχι μια χρεοκοπημένη ομάδα που ζει το δικό της GREXIT» σημείωσε ο Δ. Γιαννακόπουλος.

Ορόσημο η 1η Ιουλίου 2020…

ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όρισε ως ημέρα ορόσημο για το μέλλον του Συλλόγου την 1η Ιουλίου 2020, ημέρα που θα πρέπει όλα τα παραπάνω προαπαιτούμενα να έχουν ολοκληρωθεί και ουσιαστικά να έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του δικού του πλάνου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Και ξεκαθάρισε πως αν τελικά δεν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, ο ίδιος θα αναθέσει το managment της ΚΑΕ σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης του μέχρι να βρεθεί αγοραστής για το πλειοψηφικό πακέτο ώστε να προκύψει αλλαγή ιδιοκτησίας.

«Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και γράψτε το στην πέτρα. Είναι ειλημμένη απόφαση. Κουράστηκα να είμαι ο μόνος που παλεύει.
Υπό αυτές τις συνθήκες, βλέποντας τον Σύλλογο να μικραίνει, να ψυχορραγεί και να οδηγείται στο θάνατο. δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να παραμείνω στον Παναθηναϊκό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, ακόμα, πως στόχος του δεν είναι άλλος απ’ το να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να καταστεί αυτοδύναμος οικονομικά και να ανήκει στον κόσμο του, στα πρότυπα λειτουργίας της Μπαρτσελόνα και άλλων ομάδων που έχουν προχωρήσει ήδη σε αυτόν τον άκρως επιτυχημένο τρόπο λειτουργίας.

«Ξεκάθαρη πρόθεση μας είναι ακολουθώντας το πλάνο, ο Παναθηναϊκός να μην έχει ανάγκη κανέναν όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια αλλά για πάντα!
Πρέπει ο κόσμος της κάθε ομάδας, να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της! Όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη» τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κλείνοντας απηύθυνε ένα συγκλονιστικό μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

«Θέλω όλοι να καταλάβετε την κρισιμότητα των στιγμών. Την αναγκαιότητα και την υποχρέωση όλων των Παναθηναϊκών να εξασφαλίσουμε το μέλλον.

Μόνο έτσι θα πάρει σάρκα και οστά το όραμα για έναν ΕΝΙΑΙΟ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ αλλά πάνω απ’ όλα αυτόνομο, αυτάρκη, αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτοδύναμο Παναθηναϊκό! 

Μόνο έτσι θα ξαναζήσουμε στιγμές όπως το Γουέμπλεϊ, το Άμστερνταμ, το Μιλάνο, το Τορίνο… 

Μόνο έτσι θα ράψουμε το 7ο και το 8ο αστέρι… 

Μόνο έτσι θα ξανατραγουδήσουμε για τα φίνα κορίτσια και τις άλλες ομάδες του Παναθηναϊκού μας… 

Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το «Πρωταθλητή σ’ όλα τα σπορ παντοτινέ»…

Και κλείνοντας, ανεξαρτήτως της έκβασης αυτής της προσπάθειας θα έχω ήσυχη τη συνείδηση μου γιατί θα έχω κάνει ότι μπορούσα, ώστε η ομάδα που αγαπώ να επανέλθει εκεί που της αξίζει. Δηλαδή στην κορυφή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.