Μουσείο Τυπογραφείας

Πιέσεις από παντού

Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρίσκονται για μία ακόμη φορά κυβέρνηση και κοινωνία, μετρώντας, ξανά, τις αντοχές τους. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος καλούνται πλέον να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους έναντι της τρόικας, με στόχο το κλείσιμο μίας σειράς εκκρεμοτήτων και ανοικτών θεμάτων, έχοντας ως γνώμωνα  τις πρόσφατες αρνητικές αντιδράσεις των αγορών και την ελεύθερη πτώση των τιμών του Χρηματιστηρίου.
Ζητούμενο η ενιαία γραμμή καθώς ο χρόνος τρέχει, την ίδια ώρα που πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ενισχύουν την άποψη ότι ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που αναμένεται να αρχίσει στις αρχές Νοεμβρίου, θα είναι αρκετά δύσκολος.
Το μήνυμα των εκπροσώπων των δανειστών μας ότι, αν δεν σημειωθεί χειροπιαστή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, δεν βλέπουν τον λόγο να επιστρέψουν για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, εάν υπάρχουν πολλές κόκκινες γραμμές, δυσκολεύει από μόνο του τα πράγματα, ωθώντας σε νέες πιέσεις το κυβερνητικό επιτελείο.
Από την άλλη, σε αναβρασμό βρίσκεται και η κοινωνία, εν αναμονή της ρύθμισης για οφειλές και “κόκκινα” δάνεια, των αποφάσεων για τις απολύσεις και το ασφαλιστικό, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και ο λαός μας προσπαθεί να αντέξει, να επιβιώσει. Αγώνας και αγωνία μαζί, εν μέσω διαμαρτυριών και νέων κινητοποιήσεων που προετοιμάζουν και εξαγγέλλουν για το αμέσως χρονικό διάστημα, συνδικάτα και φορείς. Διεκδικώντας το δίκιο τους, για μία ακόμη φορά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.