Μουσείο Τυπογραφείας

Πιέσεις από Εργατικά Κέντρα Κρήτης – Ρόδου για το επίδομα ανεργίας

Πιέσεις για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχικά και μη απασχολουμένων στα προηγούμενα επίπεδα ασκούν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου.
Το θέμα αυτό απασχόλησε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου μεταξύ των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου καθώς και των Σωματείων των εποχικά απασχολούμενων.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην συνάντηση αποφασίστηκαν:
•Να τεθεί το παραπάνω ζήτημα στους Βουλευτές που εδρεύουν στους Νομούς των Εργατικών Κέντρων καθώς και στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.
•Να ζητηθεί συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας καθώς και τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού για να τεθεί το παραπάνω ζήτημα.
Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Εφόσον δεν δοθούν σαφείς απαντήσεις από τους αρμόδιους, θα εντατικοποιηθούν οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις μας. Παράλληλα θα υπάρξει εμπεριστατωμένη ενημέρωση των άνεργων, εποχικά απασχολούμενων εργαζομένων κάθε νόμου για τις εξελίξεις».
Τέλος στη συνάντηση υπογράφηκε από κοινού από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου ψήφισμα «για την αμέριστη συμπαράσταση τους, στους αγρότες και δηλώνουν παρόντες στους αγώνες τους« καθώς, όπως αναφέρεται, «ο αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας μας και έχουμε υποχρέωση να τον στηρίξουμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.