Μουσείο Τυπογραφείας

Πέσατε από τα σύννεφα;

Δεν γνώριζε τις δραστηριότητες και επαφές Μπαλτάκου δήλωσε ο πρωθυπουργός. Του Μπαλτάκου που προ ημερών μιλούσε με αντικομμουνιστικό μένος, αναζητώντας ποιος ξέρει τι; Εναν εθνικό διχασμό; Και να, λοιπόν, που οι φωνές για δίαυλο επικοινωνίας της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή γίνονται θέαμα στο πανελλήνιο. Ανακαλύψαμε την Αμερική; Οχι βέβαια.

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για μεμονωμένο περιστατικό. Καιρό τώρα έχει καταστεί σαφές ότι στη Νέα Δημοκρατία (άρα και στη συγκυβέρνηση) υπάρχει ακροδεξιά “ατζέντα”, με στόχο ψηφοθηρικό. Εφεραν τη Χρυσή Αυγή “ενώπιον του νόμου”, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το κομμάτι αυτό της κοινωνίας που στήριζε τη ρητορική του μίσους. Να ψάξει το γιατί και το πώς θα ξεριζωθεί το κακό. Απλά ψάρευαν στη δεξαμενή ψήφων της ακροδεξιάς.

Και τώρα πέφτουν από τα σύννεφα όλοι στη Νέα Δημοκρατία και στη συγκυβέρνηση. Λες και δεν ξέρουν το παρελθόν στελεχών τους, λες και δεν ακούν, δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους. Δεν γνωρίζουν για την “ασυλία” θυτών ρατσιστικών επιθέσεων, για τις σκηνές ξυλοδαρμού που παρακολουθούμε καθημερινά σε βάρος φοιτητών, καθαριστριών, δασκάλων και κάθε άλλου που “τολμά” να διαδηλώσει. Η ακροδεξιά, λοιπόν, δεν είναι απλά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Είναι τα γεγονότα και τα πρόσωπα που καλύπτουν, δικαιολογούν, συντηρούν και αντιγράφουν φασιστικές πρακτικές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.