Μουσείο Τυπογραφείας

Περιβαλλοντική ζημιά στον Μορώνη

  • Μορώνης

Περιβαλλοντική ζημιά στην όχθη του ποταμού Μορώνη προκάλεσε εργολαβικό συνεργείο τη Δευτέρα του Πάσχα.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο Λιμενικό και σχετική φωτογραφία στάλθηκε στα “Χ.Ν.”.
«Οι εργασίες που έγιναν στον Μορώνη δεν είχαν καμία αδειοδότηση, έγιναν παράνομα και προκάλεσαν πολύ μεγάλη ζημιά» τόνισε στα “Χ.Ν.” ο προϊσταμένος του τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Χανίων κ. Μανώλης Βεγλιρής.
Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την περιβαλλοντική καταστροφή ο κ. Βεγλιρής σημείωσε πως «εγινε αφαίρεση των αμμοθινών και όλης της βλάστησης στηζώνη της παραλίας και του αιγιαλού. Διαπιστώσαμε το μέγεθος της ζημιάς με το λιμεναρχείο. Απευθυνθήκαμε σε κόσμο που δήλωσε άγνοια αλλά διερευνούμε την υπόθεση και καλούμε τον κόσμο αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση ή φωτογραφικό υλικό να μας το στείλει. Από κάποια φωτογραφία που μας στάλθηκε δεν είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία των μηχανημάτων που φαίνονται».
Η αξία του παραλιακού υγρότοπου του Μορώνη είναι ανεκτίμητη και σύμφωνα με τον κ. Βεγλίρη «δεν επιτρέπεται η αλλοίωση και η εκχέρσωσή του. Αν κάποιος πέταξε μέσα σκουπίδια ή κάποιο πεθαμένο ζώο μπο- ρεί να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και το ζώο όχι να γίνει αυτό το πράγμα. Η καταστροφή που έγινε είναι πολύ μεγάλη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.