Μουσείο Τυπογραφείας

Περιμένοντας τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ…

Οι ελιές είναι αιωνόβια δέντρα. Αρκεί να μην τις πλήττουν οι κακοί καιροί και να μην τις κόβουν οι άμυαλοι λαθροϋλοτόμοι άνθρωποι. Ζουν επί δεκαετίες και προσφέρουν απλόχερα τους καρπούς τους (ελιές και λάδι) στο ανθρωπολόι για την καθημερινή διατροφή του.
Όμοια και οι άνθρωποι. Ζουν πολλά χρόνια και προσφέρουν απλόχερα, ανιδιοτελώς και άδολα όλες τους τις, ψυχοσωματικές και πνευματικές, δυνάμεις στους συνανθρώπους τους βοηθώντας τους στον καθημερινό αγώνα για το ζην και το ευ ζην. Αρκεί να μην τους κάνουν κακό οι ασύνετοι άνθρωποι και να μην τους φθείρουν οι δύσκολοι καιροί.
Όταν οι ελιές έχουν γερές ρίζες και οι άνθρωποι δυνατές και στέρεες αρχές και αξίες αποτελούν τα κύρια στηρίγματα του εδάφους και της κοινωνίας αντίστοιχα. Δεν αφήνουν οι μεν τα βροχόνερα να παρασύρουν το χώμα της γης και δεν επιτρέπουν οι δε ρωγμές στον κοινωνικό ιστό.
Πολλές ελιές, και μάλιστα καρποφόρες, μαζί είναι θεία ευλογία για τον ιδιοκτήτη τους. Πολλοί άνθρωποι, και μάλιστα φίλεργοι και παραγωγικοί, μαζί είναι θεϊκό χάρισμα σε ένα κοινωνικό σύνολο. Η ισχύς εν τη ενώσει.
Όλα τα παραπάνω σκεφτόμουν από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του Κτηματολογίου, μα «ενισχύθηκαν» προ ημερών ακούγοντας ότι αναμένονται τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, φορολογώντας την κινητή και την ακίνητη περιουσία των πολιτών, δείχνουν τη δύναμή τους και προσπαθούν να επιβάλλουν την εξουσία τους στο λαό. Δεν μπορούν, παρά ταύτα, να δασμολογήσουν και τις ανθρώπινες ψυχές, μονάχα δύνανται να γίνουν για αυτές παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν.
Αρκεί τα νομοθετήματά τους να βοηθούν πραγματικά όλους τους ανθρώπους να υπερασπίζουν τις αρχές τους και να τους φέρνουν πιο κοντά μεταξύ τους. Αρκεί να τους ανοίγουν νέους δρόμους επίλυσης των καθημερινών τους προβλημάτων και να μην τους βάζουν τρικλοποδιές και οδοφράγματα στον αγώνα της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής τους. Αρκεί να τιμωρούν παραδειγματικά όσους εσκεμμένα θέλουν το κακό των συνανθρώπων μας και να μην αφήνουν ατιμώρητους όσους εκούσια καταστρέφουν, προς ίδιον συμφέρον, τους ελαιώνες και τα δάση μας…

1 σχολιο

  • [Γιωργος Ξηρακης] ~ ~ ~ Απάντηση

    παρα πολυ ωραια τα λετε , μπραβο και καλη συνεχεια…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.