Μουσείο Τυπογραφείας

Πεδίον δόξης λαμπρόν

Η νέα κυβέρνηση θα αναμετρηθεί με τον εαυτό της, όσον αφορά την ταχύτητα την οποία θα κινηθεί, την στοχοπροσήλωση και την σοβαρότητα.
Καθείς κρίνεται σύμφωνα με τα πεπραγμένα του. Και αν τα 51 νέα μέλη του (ανδροκρατούμενου) Υπουργικού Συμβουλίου, στην αρχή ως αριθμός υπουργοποιηθέντων ξένισαν, εν τούτοις ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, για να κριθούν έργω και λόγω όλοι οι υπουργοί.
Η λογοδοσία, να το ξέρετε, είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η κυρίαρχη αίσθηση που αποκτούν οι πολίτες ότι κάτι ουσιαστικό βελτιώνεται στη ζωή τους.
Αυτή είναι και η “ηθική ευθύνη” κάθε κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός κατ’ αξίαν επιλέγει τους συνεργάτες του, αλλά υποψιάζομαι ότι σαν ριζοσπάστης κεντρώος ο κ. Μητσοτάκης θα κρατά και το περίφημο “μπλοκάκι” του Σημίτη.
Ο π. πρωθυπουργός, για όσους δεν θυμούνται, είχε ένα τεφτέρι όπου για κάθε υπουργό του έγραφε: «Τι εντολές σου έδωσα, τι απ’ όλα αυτά υλοποίησες;».
Αυτό δεν είναι… λειτουργία “καγκελαρίας” αλλά μια συνθήκη με το αυτονόητο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.