Μουσείο Τυπογραφείας

Πεδίο μάχης μπροστά στο Ελιζέ (vid.)

Με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και νερό η γαλλική αστυνομία επιχειρεί να διαλύσει τους διαδηλωτές που βγήκαν για δεύτερο Σαββατοκύριακο στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο αριθμός των διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας ανέρχεται σε 106.301, εκ των οποίων οι 8.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε από τις αρχές στις 17.00 τοπική ώρα, έναντι 282.710 συνολικά το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, η αστυνομία συνέλαβε κι έθεσε υπό κράτηση 130 ανθρώπους, εκ των οποίων 42 στο Παρίσι.
«Σήμερα, έγιναν πολλές συλλήψεις. Συνολικά 130 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σε ολόκληρη τη Γαλλία» επισήμανε ο Γάλλος υπουργός.

Ένα τρέιλερ πήρε φωτιά μπροστά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ένας άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί στους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο αλλά εμποδίστηκε από τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Στην κοντινή λεωφόρο ντε Φριντλαντ η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικά σφαιρίδια προκειμένου να ελέγξει τους διαδηλωτές.

Μπροστά στο Ελιζέ βρίσκονταν περίπου 5.000 διαδηλωτές και η αστυνομία τους εμποδίσε να φτάσουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Οι διαδηλωτές τραγουδούσαν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Μακρόν, όπως «Μακρόν παραιτήσου», «Μακρόν, κλέφτη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.