Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη

Πολύ προτού ο άνθρωπος δει και ανακαλύψει το περιβάλλον γύρω του, είχε τη δυνατότητα να ακούει. Ο ήχος της καρδιάς της μάνας, είναι ο πρώτος ήχος που φτάνει στον καθένα από εμάς. Ετσι λοιπόν, είναι λογικό ο ήχος, οι “μουσικές” να αποτελούν το πρώτο μας ερέθισμα. Μέσω του οποίου αναπτυσσόμαστε και εξελισσόμαστε.
Το ολοκαίνουργιο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη “Εγώ είμαι η φωνή μου”, αφορά ένα πανίσχυρο “όπλο” που έχουμε όλοι, τη φωνή μας. Και μας εξηγεί τρόπους για να βελτιώσουμε όχι μόνο τον τρόπο που ακουγόμαστε μπροστά σε κοινό, αλλά και “τρικ” για σωστές ανάσες, για σωστή τοποθέτηση της φωνής.
Το ιδιαίτερο με το βιβλίο, είναι πως δεν αφορά μόνο εξειδικευμένο κοικό. Δεν αναφέρεται δηλαδή σε ομιλητές, τραγουδιστές, δασκάλους, ηθοποιούς κλπ, αλλά αφορά όλους μας! Αφορά εκείνους που αγαπούν να λένε παραμύθια στα μικρά τους, εκείνους που θέλουν να οργανώσουν καλύτερα τον λόγο τους, εκείνους που… τραγουδούν στο μπάνιο!
Στην πρόσφατη παρουσίαση που έγινε στον Ιανό, για το βιβλίο μίλησαν ο Θανάσης Δρίτσας, καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Σύνθέτης, Συγγραφέας και μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Μουσικής στην Ιατρική (ΙΑΜΜ), ο οποίος έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με τη σημασία της φωνής, των ήχων και της μουσικής, ο Στέφανος Κορκολής, συνθέτης, πιανίστας, και φυσικά η συγγραφέας, Μάρω Θεοδωράκη.
Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Θανάσης Δρίτσας (πιάνο), η υψίφωνος Αθηνά Δημητρακοπούλου (τραγούδι), ο Στέφανος Κορκολής (πιάνο), η Σοφία Μανουσάκη (τραγούδι) και το μουσικό σχήμα 21st Century Drama.
Και όπως ήταν αναμενόμενο, ανάμεσα στα τραγούδια, ένα από τα αγαπημένα της Μάρως Θεοδωράκη, η “όμορφη πόλη”, σε στίχους του πατέρα της, ποιητή Γιάννη Θεοδωράκη και μουσική του θείου της, Μίκη Θεοδωράκη, που τραγουδήθηκε από ολους τους παρευρισκόμενους!
Καλοτάξιδο!

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.