Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσιάστηκε το “Εν Χανίοις”

H επιστημονική έρευνα, η τεκμηρίωση και τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που παρατίθενται στις 320 σελίδες του χαρακτηρίζουν την 13η έκδοση του “Εν Χανίοις”. Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης έγινε χθες το βράδυ στον χώρο του “Μ. Θεοδωράκης”.
Η  επιμελήτρια της έκδοσης Ζαχαρένια Σημανδηράκη που για 13 χρόνια έχει την ευθύνη στάθηκε στην απήχηση της έκδοσης και στο ότι το “Εν Χανίοις” θα ψηφιοποιηθεί και θα βρίσκεται και στο διαδίκτυο. «Το “Εν Χανίοις” περιέχει 18  επιστημονικές εργασίες, πλήρως τεκμηριωμένες και βιβλιογραφικά άρτιες» είπε η επιμελήτρια που στην παρουσίαση της αναφέρθηκε σε κάθε μια εργασία ξεχωριστά.
Στην εμπειρία του από την πρώτη έκδοση του Δήμου Χανίων μέχρι και σήμερα αναφέρθηκε ο μακροβιότερος συνεργάτης του “Εν Χανίοις” ο δάσκαλος και λογοτέχνης Σταμάτης Αποστολάκης. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλες εκδόσεις που γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα και έδωσε συγχαρητήρια και επαίνεσε όλους όσους συνέβαλλαν στις δημοτικές εκδόσεις των “Χανιά”, “Ελλωτία” και “Εν Χανίοις”.
Για ένα τόμο «με πλούσια θεματολογία, πρωτοτυπία και εγκυρότητα» έκανε λόγο η προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Βιβή Χουδαλάκη καλώντας τους νέους ερευνητές να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Παράλληλα έκανε μια ιστορική αναδρομή των εκδόσεων του Δήμου. Στη σημασία της έκδοσης αναφέρθηκαν τα επίσης μέλη της συντακτικής επιτροπής Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογος-ιστορικός και Σμαράγδη Γαλημιτάκη γ.γ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Χανίων.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σημείωσε πως «είναι η “κορωνίδα” των εκδοτικών προσπαθειών του Δήμου Χανίων και δείχνει το αποτύπωμα μιας συλλογικής δουλειάς που οφείλουμε να συνεχίσουμε.»
Aπό τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης επισήμανε πως «το “Εν Χανίοις” έχει πολύ μεγάλη απήχηση όχι μόνο στους Χανιώτες καθώς κάθε χρόνο είναι πάρα πολλά τα αιτήματα από όλη την Ελλάδα για να σταλεί ο τόμος σε βιβλιοθήκες, ερευνητικά ιδρύματα, ιδιώτες κ.α.».
Οι βελτιώσεις φέτος ήταν το νέο εξώφυλλο και η ηλεκτρονική του έκδοση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.