Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσιάστηκε η μελέτη χωροθέτησης Φωτοβολταϊκών και Ηλιοθερμικών

Η Β΄ φάση της μελέτης «Έρευνα χωροθέτησης για τη βιώσιμη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων Φωτοβολταϊκών και Ηλιοθερμικών ισχύος στη Περιφέρεια Κρήτης» παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική σύσκεψη.

Εισηγητής ήταν ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεοχάρης Τσούτσος και οι συνεργάτες του, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Πρόκειται για το ερευνητικό αποτέλεσμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν επιστημονικά οι χωροταξικές και περιβαλλοντικές δυνατότητες της Κρήτης για τη βιώσιμη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων φωτοβολταϊκών, ηλιοθερμικών ισχύος και μεγάλων αντλησιοταμιευτικών που συμπληρώνει την αντίστοιχη μελέτη που έχει εκπονηθεί από την ίδια ομάδα για τα αιολικά πάρκα στο νησί μας.

Η ερευνητική εργασία στο σύνολό της, τίθεται τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριμένα θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr όπου η σχετική διαβούλευση θα έχει διάρκεια ένα μήνα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να ληφθεί υπόψιν μέσω της αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου που είναι σε εξέλιξη. Στόχος, η έρευνα αυτή μαζί με τον ενεργειακό σχεδιασμό, να αποτελέσουν ένα ασφαλή οδικό χάρτη για την αξιοποίηση του αιολικού και του ηλιακού δυναμικού της Κρήτης προς όφελος της κοινωνίας, καθώς και της διασφάλισης της απαιτούμενης ενέργειας για την ανάπτυξή της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.