Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσιάστηκαν στα Χανιά βιβλία του Ρεζίς Ντεμπρέ

Βιβλία του Γάλλου διανοούμενου Ρεζίς Ντεμπρέ, ο οποίος υπήρξε σύντροφος του Τσε Γκεβάρα και σύμβουλος του Φρ. Μιτεράν παρουσιάστηκαν προχθές το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.
Η  εκδήλωση οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Τοπική Επιτροπή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων καθώς επίσης το περιοδικό και τις εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ.
Για το βιβλίο του Ρεζίς Ντεμπρέ «Εξηγώντας τη δημοκρατία στην κόρη μου» μίλησε η φιλόλογος Ρούλα Βουράκη και για το «Εγκώμιο των συνόρων»  ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Στέλιος Ροζάκης.
Παρέμβαση έκανε ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Φ. Νίκου Καζαντζάκη, Σήφης Μιχελογιάννης λέγοντας ότι «ο συγγραφέας έγινε γνωστός στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως επαναστάτης και σύντροφος του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Από κει και πέρα, μετά που γλίτωσε χάρις στον αγώνα που έκανε ο Ζαν Ποσάτ από την καταδίκη του λόγω της επαναστατικής τους δράσης φαίνεται να προσαρμόζεται στους θεσμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Παίρνει διάφορες θέσεις, γίνεται σύμβουλος του Μιτεράν, όμως, φαίνεται πως η ψυχή του παραμένει στην επανάσταση και κατά τη γνώμη μου κουβαλά την μελαγχολία της αποτυχημένης επανάστασης, της αποτυχημένης αριστεράς. Αυτός είναι ο  Ρεζίς Ντεμπρέ».
Αποσπάσματα των βιβλίων διάβασε ο ηθοποιός Μανώλης Ντουκάκης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης Χρήστος Μαχαιρίδης ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον να δοθεί η ευκαιρία να έρθει και ο ίδιος ο συγγραφέας Ρεζίς Ντεμπρέ στα Χανιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.