Μουσείο Τυπογραφείας

Παροχές και προειδοποιήσεις

Ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορεία, θέσπιση της 13ης σύνταξης, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζομένων, μείωση του ΦΠΑ και ένα σωρό άλλα μέτρα ελάφρυνσης, “πέρασαν” προχθές από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Για προεκλογικές παροχές έκανε λόγο η αντιπολίτευση, για αποκατάσταση αδικιών η κυβέρνηση.
Η πρώτη παρέμβαση ήρθε από τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς ο διοικητής της ΤτΕ, έσπευσε να προειδοποιήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πως το πακέτο των παροχών το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να εκτροχιάσει τον δημοσιονομικό στόχο που έχει συμφωνήσει η χώρα με τους πιστωτές της.
Χθες, σειρά είχαν οι Βρυξέλλες, με τους επικεφαλής του Εurogroup να χτυπούν δυνατό καμπανάκι όσον αφορά στις επιπτώσεις των εξαγγελιών από τον Ελληνα πρωθυπουργό.
Οι εκ Βρυξελλών αξιωματούχοι δεν αναλώθηκαν σε λεπτομερή συζήτηση χθες, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί ωστόσο αναλυτικά στο επόμενο Eurogroup, αφού έχει εκδοθεί η τρίτη μεταμνημονιακή έκθεση και θα υπάρχουν τα τελικά συμπεράσματα και ανάλυση των θεσμών που θα κρίνουν τις επιπτώσεις των εξαγγελιών του Α. Τσίπρα στους δημοσιονομικούς στόχους.
Μέχρι τότε, ας είμαστε προετοιμασμένοι για τις προειδοποιήσεις που σίγουρα θα έρχονται στο προσκήνιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.