Μουσείο Τυπογραφείας

Παρεμβάσεις στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

Το ζήτημα του Εθνικού Σταδίου Χανίων τέθηκε από τα “Χ.ν.” στον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας.

Tο Εθνικό Στάδιο παραμένει χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, την ώρα που σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, αντίστοιχες αθλητικές υποδομές έχουν αναβαθμιστεί και αξιοποιηθεί με πολλαπλές χρήσεις», επισημάναμε στον δήμαρχο και ζητήσαμε το σχόλιό του.
Ο κ. Βάμβουκας απάντησε:
«Το Στάδιο Χανίων, είναι ένας αθλητικός χώρος στο κέντρο της πόλης μας, σε μια περιοχή όπου έχουμε σχεδιάσει και εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους για μια πολύ σημαντική παρέμβαση.
Αυτή είναι η ανακατασκευή του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και η ένωσή του με τον Δημοτικό Κήπο, η “ανακαίνιση” του Δημοτικού Κήπου, η αναστήλωση του Ρολογιού, η δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και στο μέλλον πιστεύω, η μεταφορά εκεί του Δημαρχείου.
Δεν σας κρύβω λοιπόν ότι η σκέψη μου εξ αρχής είναι παρόμοια με την δικιά σας, δηλαδή ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε όλα αυτά και να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου.
Μάλιστα έχουμε και τις προτάσεις από την Αρχιτεκτονική Σχολή του πανεπιστημίου της Κύπρου FREDERICΚ, με το οποίο είχαμε συνεργαστεί για την κατάρτισή τους, που συμπεριλαμβάνουν και την αναμόρφωση του Εθνικού Σταδίου Χανίων.
Στην παρούσα φάση όμως έχουμε ανοίξει ως Δημοτική Αρχή πάρα πολλά μεγάλα και σημαντικά θέματα, δεν ήλθε η ώρα να ασχοληθούμε άμεσα με το Στάδιο, αλλά παραμένει μία προοπτική για το μέλλον.
Πρέπει όμως να σας πληροφορήσω ότι το ΕΑΚ που έχει την ευθύνη του χώρου, με το οποίο βρισκόμαστε σε συνεννόηση και συνεργασία, προχωράει στη βελτίωση του χώρου με σημαντικές παρεμβάσεις. Μάλιστα από την πλευρά της οδού Χαριλάου Τρικούπη, θα ενεργήσουμε απο κοινού για να βελτιώσουμε την εικόνα και τη λειτουργικότητα του δρόμου. Εκείνοι θα κατεδαφίσουν τον ψηλό τοίχο και θα αποκαταστήσουν την περίφραξη με το κάγκελο και ο Δήμος θα ανακατασκευάσει τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.