Μουσείο Τυπογραφείας

Παρέμβαση Βάλιας Βαγιωνάκη για το Χημείο Χανίων

Παρέμβαση για τη λειτουργία του Χημείου Χανίων έκανε η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη η οποία έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Η επιστολή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμπυκνώνει τα συμπεράσματα από πρόσφατη επίσκεψη της ίδιας στη Χημική Υπηρεσία Χανίων (11/5) και αφού επισημαίνει την ιστορική και λειτουργική σημασία της Υπηρεσίας, επιχειρεί να φωτίσει το εξαιρετικά κρίσιμο πρόβλημα υποστελέχωσης.
Με την επιστολή η κ. Βαγιωνάκη επιχειρεί να αναδείξει το θέμα της λειτουργίας της τοπικής Υπηρεσίας Χανίων.
Επίσης, η κ. Βαγιωνάκη συνυπογράφει ερώτηση που κατέθεσαν την Τρίτη 16 Ιουνίου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ομαλή λειτουργία του Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Χ.Κ.).
Οι βουλευτές ζητούν τη διαμόρφωση των αναγκαίων λειτουργικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Οι βουλευτές επισημαίνουν τον εξαιρετικά κρίσιμο κοινωνικό και δημόσιο ρόλο του Γ.Χ.Κ., ενώ υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει στον αγώνα κατά της λαθρεμπορίας καυσίμων και της πάταξης της διαφθοράς σε αυτόν τον τομέα.
Καταλήγοντας ρωτούν τους υπουργούς:
•Τι προτίθεται να πράξει έκαστος από αυτούς, ώστε να επιλυθούν άμεσα το καθεστώς προμηθειών του Γ.Χ.Κ., οι ελλείψεις του σε κτιριακή υποδομή και οι ανάγκες του σε ενεργό υπαλληλικό προσωπικό καθώς και να βρεθούν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις για τις προαναφερόμενες ελάχιστες ανάγκες σε προσλήψεις;
•Τι προτίθεται να πράξει έκαστος από αυτούς, για τα φλέγοντα ζητήματα των ανεπαρκών αποδοχών και επιδομάτων υπερωριών και ανθυγιεινής εργασίας όσων εργάζονται στο Γ.Χ.Κ.;
•Τι προτίθεται να πράξει έκαστος από αυτούς, ώστε να διασφαλισθεί η κρίσιμη για την εθνική οικονομία αποτελεσματική λειτουργία του Γ.Χ.Κ. γενικά αλλά και ειδικότερα στον έλεγχο των καυσίμων;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.