Μουσείο Τυπογραφείας

Παρέμβαση για το Κοινωνικό Μέρισμα

«Δίκαιη μεταχείριση και στην υποβολή του Κοινωνικού Μερίσματος» ζητά ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων με επιστολή του προς τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαβαΐδου.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «ο υπολογισμός του Κοινωνικού Μερίσματος -ως γνωστό- βασίζεται στον έλεγχο των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2013 αλλά και του οικονομικού έτους 2014.
Πολλοί φορολογούμενοι θα ενημερωθούν απ’ τους λογιστές τους για το δικαίωμα του επιδόματος αυτού κατά τη σύνταξη της δήλωσή τους. Είναι συνετό και δίκαιο λοιπόν, αφού η ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του οικ. έτους 2014 επανακαθορίστηκε, να συμβαδίζει αυτή με την ημερομηνία λήξης υποβολής και των αιτήσεων λήψης του Κοινωνικού Μερίσματος.
Επιπλέον, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι αρκετοί φορολογούμενοι που δεν υπέβαλλαν δήλωση στο οικ. έτος 2013 τις υπέβαλλαν πρόσφατα (με πρόστιμα) χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ., ώστε να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα που δικαιούνται. Ενώ οι δηλώσεις αυτές παραλήφθηκαν από τις Δ.Ο.Υ. δεν εμφανίζονται ΑΚΟΜΑ στο σύστημα taxis (επειδή, όπως μας ενημέρωσαν από τη Δ.Ο.Υ. Χανίων, δεν έχει ανοίξει το σύστημα εκκαθάρισης των εκπρόθεσμων δηλώσεων οικ. έτους 2013) και έτσι όταν ο φορολογούμενος επιχειρήσει να κάνει αίτηση του μερίσματος το σύστημα του απαντά ότι δεν έχει υποβάλλει δήλωση οικ. έτους 2013 κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Σημειωτέον ότι εδώ στον Ν. Χανίων οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ηλικιωμένους κάτοικους απομακρυσμένων περιοχών. Για ποιον λόγο το Δημόσιο πρέπει να φαίνεται ασυνεπές προς τους πολίτες και μάλιστα να προκαλεί και οικονομική ζημιά σε ανθρώπους που ζουν κοντά στα όρια της επιβίωσης;».
Καταλήγοντας ο Σύλλογος ζητά:
• Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Κοινωνικού Μερίσματος να λήγει την ίδια ημέρα που θα λήξουν και οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
• Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις οικ. έτους 2013, οι οποίες έχουν υποβληθεί στις Δ.Ο.Υ χειρόγραφα να περαστούν άμεσα στο σύστημα, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις του Κοινωνικού Μερίσματος που τους αναλογούν.
Την επιστολή υπογράφουν εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, ο πρόεδρος Κώστας Σταυρουλάκης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Κυπραίος, ο γραμματέας Μιχ. Κελάκης, ο ταμίας Γιάννης Παπαδάκης και το μέλος, Νικόλαος Πετράκης.

1 σχολιο

  • [ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΑΚΗ] ~ ~ ~ Απάντηση

    EKANA ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ 13/05/2014 ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΚ. 802094, ΠΑΡ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : ΑΠΟΔΟΧΗ -ΠΟΣΟ 666,67 ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΤΙ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2014 ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.