Μουσείο Τυπογραφείας

Παράπονα για τον Μπάλο από επισκέπτες

Μια επίσκεψη στην πανέμορφη λιμνοθάλασσα του Μπάλου -προστατευόμενη περιοχή (Natura) και ιδιαίτερα δημοφιλής σε διεθνές επίπεδο- πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις των επισκεπτών που κάθε καλοκαίρι κυριολεκτικά “πλημμυρίζουν” την εξωτική περιοχή. Βέβαια, σε όσους επισκέφθηκαν τον Μπάλο φέτος το καλοκαίρι άσχημη εντύπωση έκαναν και κάποιες άλλες εικόνες:

Τα ερείπια της κατεδαφισμένης ταβέρνας, αριστερά της λιμνοθάλασσας, παραμένουν στην περιοχή αποτελώντας… ένα ακόμη αξιοθέατο για τους ξένους, οι οποίοι παρατηρώντας την ελληνική σημαία να κυματίζει στο σημείο, σίγουρα δεν θα ξεχάσουν φεύγοντας που την είδαν.

Μια… “γουρούνα” να “κόβει” βόλτες στην προστατευόμενη ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους παραλία του Μπάλου ανηφορίζοντας στους πανέμορφους αμμολόφους.

Δημοτικούς κάδους με σκουπίδια στο… κέντρο της πανέμορφης παραλίας.

Αν προσθέσουμε τη χαοτική κατάσταση που δημιουργείται από εκατοντάδες αυτοκίνητα στο πάρκινγκ πριν τον Μπάλο, αλλά και ορισμένα ανηφορικά σημεία του χωμάτινου δρόμου που θυμίζουν… δρόμο για 4×4 και θα μπορούσαν να είναι πιο βατά με τη ρίψη χαλικιού, οι παραπάνω εικόνες μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσουν για το μέλλον του πανέμορφου οικοτόπου, αλλά και το πώς προβάλλουμε τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας προς τα έξω..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.