Μουσείο Τυπογραφείας

Παράπονα για δυσοσμία σε περιοχές του δήμου Πλατανιά

Παράπονα για έντονη δυσοσμία στις περιοχές Πλατανιά, Γεράνι , Πύργο Ψηλονέρου, Μάλεμε εκφράζουν μέσω ανακοίνωσης που κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού Χανίων, τον δήμο Πλατανιά, την Περιφέρεια Κρήτης/Διεύθυνση Υγιεινής, την ΔΕΥΑΒΑ και το ΕΒΕ Χανίων, εκφράζουν η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων και η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων «ΑΠΤΕΡΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «τα τελευταία χρόνια η δυσοσμία που αναδύεται στην περιοχή Πλατανιά, Γεράνι , Πύργο Ψηλονέρου, Μάλεμε και προέρχεται από τον βιολογικό καθαρισμό αναδεικνύει ένα πρόβλημα που έχει επισημανθεί πολλές φορές και το έχει επίσης παραδεχθεί και η ΔΕΥΑΒΑ, συγκεκριμένα ότι δε γίνεται η σωστή και πρέπουσα επεξεργασία των λυμάτων και δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε ο βιολογικός καθαρισμός. Το πρόβλημα της δυσοσμίας όπως και το συναφές πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από σωματίδια, φουσκάλες και αντιαισθητικές κηλίδες έχει προκαλέσει τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλα προβλήματα τόσο στους τουρίστες της περιοχής όσο και στους μόνιμους κατοίκους.
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να καθίσουν έξω στις βεράντες και στα μπαλκόνια τους τις βραδινές ώρες και αναγκάζονται να κλείνονται με το κλιματιστικό από νωρίς στα δωμάτια τους σαν φυλακισμένοι εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας που αναδύεται από τα φρεάτια και τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΒΑ . Το νερό στη θάλασσα της βόρειας Κρήτης για το οποίο άλλοτε ήμασταν περήφανοι μας έχει τα τελευταία χρόνια δημιουργήσει πολλούς προβληματισμούς.
Οι κατά καιρούς συναντήσεις μας με τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΒΑ δεν απέφεραν τίποτα πέρα από υποσχέσεις και το πρόβλημα διογκώνεται από χρόνο σε χρόνο καθώς ο τουρισμός της περιοχής αυξάνεται.
Είμαστε σε απόγνωση και εάν δεν εγγραφούν στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΒΑ οι αναγκαίες πιστώσεις για την εκτέλεση των αναγκαίων παρεμβάσεων στα αντλιοστάσια και τα φρεάτια (μηχανοσίφωνα, παγίδες οσμής κλπ) αλλά και αν δεν εξασφαλιστεί η επαρκής βιολογική επεξεργασία όλου του νερού που ρίχνεται στη θάλασσα, κατά τους θερινούς μήνες , θα διογκωθεί το πρόβλημα την ερχόμενη σαιζόν.
Ζητάμε άμεσα λύσεις για να μην υποφέρουν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι επισκέπτες και για να μη δυσφημισθεί ο τόπος και υποστεί η οικονομία του νησιού ανεπανόρθωτες βλάβες.
Πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση στην ΔΕΥΑΒΑ ώστε να εξασφαλισθούν οι αναγκαίες πιστώσεις που χρειάζονται για την εκτέλεση των βελτιώσεων και να πάψουμε να ζούμε με την αφόρητη δυσοσμία κάθε καλοκαίρι φυλακισμένοι στα σπίτια μας και στις επιχειρήσεις μας, να κολυμπάμε σε καθαρές θάλασσες και να μην υφιστάμεθα οικονομική, αισθητική και ψυχολογική ζημιά.
Τέλος, επιφυλασσόμεθα παντός νόμιμου δικαιώματος μας για την βλάβη που υφιστάμεθα .

-Για την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων
Ο Πρόεδρος ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
-Για την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων «ΑΠΤΕΡΑ»
Ο Πρόεδρος ΜΑΡΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

1 σχολιο

  • [Μάρκος Νινολάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Από το 2014 έχει κατατεθεί μελέτη κατόπιν επίσημης ανάθεσης από την ΔΕΥΑΒΑ ( ΑΔΑ: ΒΙ6ΝΟΡ1Θ-ΘΞ3 ) για την πλήρη αποσμηση των δικτύων μήκους 10,5 χιλιομέτρων, την πλήρη αποσμηση του εργοστάσιου ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΥΣΗ ΟΣΜΩΝ και καθαρισμό του νερού 4.500.000 ετησίως ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ άλλα η μελέτη έχει μείνει στο συρτάρι του πρόεδρου της ΔΕΥΑΒΑ για λογούς που αυτός γνωρίζει και όλοι υποπτεύονται. Ο αρχηγός της αντιπολιτευσης ούτε που έχει ενδιαφερθεί μετά την ενημέρωση που του έγινε και ο πρόεδρος των ξενοδόχων είναι άφαντος στις προσπάθειες ενημέρωσης του. Η μελέτη, πρωτοπόρος σε όλη την Ευρώπη, είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερομενου
    Το e-mail μου είναι γνωστό στα Χανιώτικα Νέα

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.