Μουσείο Τυπογραφείας

Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγ. Αντωνίου στα Χανιά (φωτ.)

Με αρκετούς προσκυνητές, παρά του ότι ο καιρός ήταν βροχερός, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο μικρό οικογενειακό εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου σε πάροδο της οδού Αναγνώστου Γογονή η πανηγυρική ακολουθία του εσπερινού.


Για το ιστορικό της μικρής εορταζόμενης εκκλησίας εκ μέρους της οικογένειας αναφέρθηκε με δήλωση του ο Γεώργιος Τσούρδος 85 ετών, υπογραμμίζοντας ότι « στον χώρο αυτό υπήρχε ένα εικονοστάσι που είχε κτίσει η μακαριστή μητέρα μου Καλλιόπη αφιερώνοντας το στον Άγιο Αντώνιο  στη μνήμη του επίσης μακαριστού πατέρα μου και συζύγου της Αντώνη. Μετά το 1975 αποφάσισε η ίδια ν’ αντικαταστήσει το εικονοστάσι κτίζοντας την μικρή εκκλησία την οποία γιορτάζουμε κάθε χρόνο πανηγυρικά τελώντας την παραμονή τον εσπερινό και ανήμερα της εορτής την Θεία Λειτουργία. Μετά τον εσπερινό προσφέρουμε στους προσκυνητές πανηγυρικό κέρασμα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.