Μουσείο Τυπογραφείας

Παιχνίδι με τα… νεύρα γιατρού, στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου

Από το κέντρο υγείας Κισσάμου…στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καλείται να κάνει εφημερίες 2-3 φορές το μήνα μια γιατρός, για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προχώρησε σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα.
«Η διοίκητης της 7ης ΥΠΕ αντί να φροντίσει για μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Κρήτης που συνολικά μαστίζονται από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, προσπαθεί να κουκουλώσει τα κενά με τρόπο έκνομο και επισφαλή για τους ασθενείς και υπερεξουθενώνοντας τους γιατρούς» τονίζει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.
Χαρακτηριστικά αναφέρει στην περίπτωση της γιατρού στην Κίσσαμο σημειώνοντας πως «η πρόσφατη “εντολή” από την 7η ΥΠΕ σε γιατρό του Κ.Υ. Κισσάμου Χανίων που θέλει να υποχρεώσει την συνάδελφο ταυτόχρονα με το καθημερινό πρωινό ωράριο στο Κ.Υ. Κισσάμου και ταυτόχρονα με τις εφημερίες στο Κ.Υ. Κισσάμου να κάνει και…2-3 εφημερίες τον μήνα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου που απέχει…95χλμ. Από την Κίσσαμο. Αυτό προφανώς δεν εξυπηρετεί καμία πραγματική υγειονομική ανάγκη (αντίθετα είναι αυτονόητα επισφαλής για τους ασθενείς ο εξαναγκασμός μιας γιατρού σε υπερεξουθένωση και εφημέρευση σε άλλη υγειονομική μονάδα μακριά από την δική της) αλλά εξυπηρετεί μόνο κουκούλωμα των τραγικών κενών για “επικοινωνιακούς” λόγους».
Η Ομοσπονδία στο έγγραφο της απαιτεί από την 7η ΥΠΕ και την Πολιτική ηγεσία του Υπουγείου Υγείας: «Να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ρεθύκμνου και σε όλα τα νοσοκομεία και Κ.Υ. της Κρήτης με προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ. Να σταματήσουν τα “κουκουλώματα” και τα “πασαλείμματα”. Να σταματήσει άμεσα ο εξαναγκασμός σε υπερεξουθένωση της γιατρού του Κ.Υ. Κισάμου που είναι έκνομος αλλά και επικίνδυνος τόσο για τους ασθενείς όσο και για την γιατρό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.