Μουσείο Τυπογραφείας

Οργή Σαλβίνι για το νέο πλοίο με μετανάστες στην Ιταλία

Αποβιβάστηκαν οι 41 μετανάστες, που βρίσκονταν επάνω στο ιστιοφόρο ALEX, το οποίο χωρίς άδεια κατέπλευσε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.

Οι ιταλικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου, κατέσχεσαν το πλοίο, κι η πρώτη αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος εφαρμόζει πολιτική κλειστών λιμανιών, ήταν οργισμένη.

«Έτσι λοιπόν, αγαπημένη γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξανανοίξω τα ιταλικά λιμάνια, ειδικότερα αν μου το ζητήσετε. Υπάρχει ένα γερμανικό πλοίο που είτε θα το περιλάβετε εσείς, είτε θα βάλουμε εμείς όλους τους σε λεωφορείο μπροστά από την γερμανική πρεσβεία. Αρκετά! Κι αυτό αφορά και την Γαλλία και την Ολλανδία κι οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει αυτά στν Ιταλία», ήταν το μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας.

To Alex είναι το δεύτερο πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες, μετά το Sea Watch, που έσπασε τον ιταλικό κλοιό κι αποβίβασε τους επιβάτες.

Ένα τρίτο πλοίο, το Alan Kurdi άλλαξε πορεία μετά τις τελευταίες εξελίξεις κι αντί για την Ιταλία κατευθύνεται στην Μάλτα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.