Μουσείο Τυπογραφείας

Ωρες αλήθειας για την Περιφέρεια Κρήτης

Η ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης δείχνει να προτιμά τον εύκολο δρόμο. Φιγούρα, συναντήσεις στην Αθήνα και από ’δω πάνε και οι άλλοι.
Ετσι το Νησί (και ο νομός Χανίων ειδικότερα) παύει να είναι ανταγωνιστικός, τα μεγάλα έργα δεν προχωρούν, όπου γάμος και χαρά περιμένουν να εισπράξουν μόνο τα δέοντα από τον τουρισμό.
Ετσι ο… προπονήτης της «Εθνικής Κρήτης» κοούτσαρε λάθος ομάδα, με λίγες δυνατότητες.
Τα βάσανα και τους καημούς της Μάρθας Βούρτση, γυρνούν και λένε στις πόλεις και στα χωριά, μην έχοντας κάτι ουσιώδες να συζητήσουν. Για παράδειγμα, πόσο άλλαξε αυτά τα χρόνια, η εικόνα που έχουμε για την Κρήτη και για τον νομό Χανίων; Τους θάμνους τους κόβουν στην Εθνική οδό και τα σκουπίδια τα μαζεύουν οι “λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις”.
Αβάσταχτος ο πόνος και ο καημός, για τους δημάρχους και τους Κρητικούς, που βλέπουν τη μια οροφή (sic) να καταρρέει μετά την άλλη.
Αν προσέξεις τις τοποθετήσεις τους για την ανάπτυξη και τα αναπτυξιακά εργαλεία είναι συμπιλήματα (mi scusi) από διάφορες γενικόλογες τοποθετήσεις του συρμού, όπου κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα, γιατί τίποτα απολύτως δεν λένε…
Να πάνε “αριστερά”, να πάνε “δεξιά”, να πάνε στο “κέντρο” τα παχιά λόγια και όποιος πονεμένος αντέχει, άντεξε.
Ξαναρωτώ τι άλλαξε στην Κρήτη; Τι έκαναν για τις θεομηνίες; Τι έκαναν για τις επιχειρήσεις, τι έκαναν για τον κοσμάκη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο;
Το καλοκαίρι αργεί ακόμη και οι λαοσυνάξεις στην εμποροπανήγυρη αργούν για να θριαμβεύσουν.
Μήπως να μας λέγατε αν είσθε ευχαριστημένοι από την πολιτική της Fraport στο Αεροδρόμιο Χανίων, τώρα που τέλειωσαν τα χειροφιλήματα;
Ή να μας πείτε πού πήγαν οι τεμενάδες και οι θριαμβολογίες της προηγούμενης περιόδου για την κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ.
Πού τα σκέφτηκες όλα αυτά “κόουτς”, τώρα που παρά την πλειοψηφία δεν μπορείς να περάσεις ένα μεγάλο ζήτημα;
Ασπρα μούρα, μαύρα μούρα, τώρα είναι η ώρα της ενδοσκόπησης και της πικρής αλήθειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.