Μουσείο Τυπογραφείας

Oψιμο ενδιαφέρον

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που δίδονται στους πολίτες αυτής της χώρας για να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα, παρά το γεγονός ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν λέει να μετακινηθεί εκατοστό από τις θέσεις της για μια υποτιθέμενα νέα Ελλάδα που δήθεν ξεπροβάλλει από τις στάχτες της κρίσης, μια κρίση που φυσικά ποτέ δεν υποχώρησε και που εξακολουθεί να αφήνει τα σημάδια της σε όλη την κοινωνία.
Φτώχεια και δύσκολες συνθήκες ζωής, πολίτες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βολευτούν με τα ελάχιστα, πληρωμές που αναβάλλονται, ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες για να εισπραχθούν τα λίγα χρήματα και να σπαταληθούν σε αγορές λόγω εορτών, με τις επόμενες μέρες να φαντάζουν και πάλι εφιάλτης αφού και η εφορία καραδοκεί, όπως και ο ΕΝΦΙΑ ή η δοσολογία στα χρέη προς τις τράπεζες και τους Οργανισμούς -έτσι ώστε ο μισθός που μπαίνει, να φτάνει μόνο για λίγες μέρες – ακόμη και ώρες, όλα αυτά δημιουργούν το αδιέξοδο της σημερινής κοινωνικο-οικονομικής παρακμής.
Φτώχεια και στέρηση είναι λέξεις που προφέρουν τα κόμματα μόνο τις μέρες των γιορτών, όταν θυμούνται πως υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους και τα παγκάκια, όταν παρατηρούν ενδελεχώς τα νοικοκυριά που έχουν να ξοδέψουν μόνο την παραμονή του νέου χρόνου και όχι για περισσότερο. Oψιμο ενδιαφέρον για εθιμοτυπικούς λόγους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.