Μουσείο Τυπογραφείας

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ιεράπετρας

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards – ο πολιτιστικός θεσμός που έβαλε τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης στον χάρτη των πιο μεγάλων διεθνών φεστιβάλ του πλανήτη, αλλά και το νέο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards, έκλεισαν την αυλαία τους το Σάββατο 8 Αυγούστου με μια εντυπωσιακή Τελετή Λήξης που μεταδόθηκε online από το κανάλι της επίσημης ιστοσελίδας των Φεστιβάλ www.festivalierapetra.gr και την οποία παρακολούθησαν πλήθος θεατών από όλον τον κόσμο.

ΗΚαλλιτεχνική Διευθύντρια και των δύο Φεστιβάλ κα Ελένη Βλάσση, τόνισε κατά την τελετή λήξης τη σημασία της διατήρησης του κινηματογραφικού πολιτισμού την εποχή της covid-19 και γι’ αυτό άλλωστε τηρήθηκαν πιστά οι προγραμματισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής των Φεστιβάλ. Με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των κατοίκων της Ιεράπετρας, όλες οι προβολές των ταινιών έγιναν φέτος διαδικτυακά. 178 ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας από 42 διαφορετικές χώρες προβλήθηκαν για 7 συνεχόμενες ημέρες από την επίσημη ιστοσελίδα των δύο Φεστιβάλ, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, καθώς τις παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές από όλον τον κόσμο.
Μεγάλοι νικητές της φετινής διοργάνωσης, το ντοκιμαντέρ “Ο Γιώργος του Κέδρου” των Γιώργου και Γιάννη Κολόζη που απέσπασε στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards 3 Βραβεία στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα – ανάμεσά τους το 1ο βραβείο καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και το βραβείο σκηνοθεσίας, το ντοκιμαντέρ από τη Βραζιλία “Saudade Mundao” των Theodora Paskquinelli και Angelica Lena που απέσπασε 2 βραβεία στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα – ανάμεσά τους το 1ο βραβείο καλύτερου διεθνούς ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, αλλά και οι ταινίες μυθοπλασίας “Φαντασία” του Αλέξη Καρδαρά που κυριολεκτικά σάρωσε στο διαγωνιστικό τμήμα του 1ου διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards αποσπώντας 10 βραβεία, καθώς και η “Εξορία” του Βασίλη Μαζωμένου η οποία απέσπασε 3 βραβεία – ανάμεσά τους το βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.