Μουσείο Τυπογραφείας

Εντυπωσιακή τελετή λήξης στο Μάλεμε (φωτογραφίες – video)

Με εντυπωσιακή επίδειξη από την ομάδα “Ζευς” της Πολεμικής Αεροπορίας και ρίψη διμοιρίας αλεξιπτωτιστών της 1ης ΜΑΛ ολοκληρώθηκαν οι επίσημοι εορτασμοί για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο αεροδρόμιο του Μάλεμε.

«Η Μάχη της Κρήτης, 77 χρόνια μετά, πρώτα και κύρια, αποδεικνύει σε όλους εμάς τους σύγχρονους ότι οι νοσταλγοί του Ναζισμού δε θα έπρεπε να έχουν αέρα να αναπνεύσουν στη χώρα μας- μια χώρα που η λαϊκή της παράδοση και η συλλογική μνήμη του λαού της είναι διαμορφωμένη από αγώνες, αντίσταση, αυταπάρνηση, θάρρος και ηρωισμό» ανάφερε στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.
Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης και οι δήμαρχοι Χανίων Αναστ. Βάμβουκας και Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης.
Παραβρέθηκαν οι πρέσβεις της Αυστραλίας, της Γερμανίας και οι στρατιωτικοί ακόλουθοι της Ν. Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.
Το παρών έδωσε και ένας βετεράνος από τη Νέα Ζηλανδία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.