Μουσείο Τυπογραφείας

Ολα μέλι – γάλα…

Πάει πέρασε και αυτό το σίριαλ. Τράβηξε η συγκυβέρνηση τις κόκκινες γραμμές της, έκαναν και μερικοί βουλευτές το “κομμάτι” τους απειλώντας με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Σφίξανε όμως τα γάλατα και έτσι το πολυνομοσχέδιο -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής περιλαμβάνοντας πολλές επίμαχες διατάξεις που έμειναν στη “σκιά” της διαμάχης για το γάλα.

Απελευθέρωση επαγγελμάτων, αλλαγές στη φορολογία, ρυθμίσεις που ξέραμε από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο ότι θα πρέπει να υλοποιήσουμε καθώς δεσμευτήκαμε ως χώρα.

Υπάρχει βέβαια και το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα. Η είδηση της ημέρας είναι ότι αυτό θα είναι αφορολόγητο… Σύμφωνα με το προσχέδιο, βέβαια, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή ίσως το ζήσουμε και αυτό.

Ενα μέρισμα 450 εκατομμυρίων ευρώ. Ελαφρώς μεγαλύτερο δηλαδή από τα συνολικά χρέη των κομμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Ενα ακόμα “πολιτικό θρίλερ”, λοιπόν, φτάνει στο τέλος του. Η συγκυβέρνηση δεν έχυσε την καρδάρα με το γάλα και συνεχίζει ως έχει.
Μέχρι το επόμενο πολυνομοσχέδιο, μέχρι την επόμενη απειλή για μη εκταμίευση της δόσης, όλα μέλι – γάλα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.