Μουσείο Τυπογραφείας

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων

Δείτε της αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων που πραγματοποιήθηκε εχθές και αφορούν στην επανεκκίνηση των σχολείων και το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε κινητοποίηση την Παρασκευή 8/5 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «στη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Το άνοιγμα των σχολείων
Στη συζήτηση που έγινε με αφορμή την επιλογή του Υπουργείου να ανοίξει σταδιακά τα σχολεία, ξεκινώντας από τη Γ΄ Λυκείου και στη συνέχεια με τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, έγινε αποδεκτή η θέση, ότι οι ενέργειες του Υπουργείου διακρίνονται από προχειρότητα, έχουν επικοινωνιακό κυρίως χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν εγγυώνται την ασφαλή επάνοδο των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Τα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο είναι ελάχιστα έως μηδενικά και «φορτώνει» τη διαχείριση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην προσωπική τους ευθύνη. Ταυτόχρονα αξιώνει από τους Δήμους να φροντίσουν για τον εφοδιασμό των σχολείων με μέσα προστασίας, την ίδια στιγμή που οι Δήμοι δηλώνουν αδυναμία να στηρίξουν, πέραν κάποιων λίγων ημερών, τη διαδικασία αυτή, καθώς δεν έχουν λάβει την παραμικρή επιχορήγηση για τον αντίστοιχο λόγο. Ως ΕΛΜΕ Χανίων πιστεύουμε ότι η επιστροφή των μαθητών μας στα σχολεία, πρέπει να γίνει με τρόπο που να διασφαλίζεται η υγεία η δική τους και των οικογενειών τους, καθώς και των εκπαιδευτικών. Για το θέμα αυτό ψηφίστηκε πλαίσιο συγκεκριμένων θέσεων (επισυνάπτεται).
Αποφασίστηκε επίσης να σταλεί στα σχολεία κείμενο – πρόταση ως βάση για απόφαση των συλλόγων διδασκόντων (επισυνάπτεται σε επόμενο mail).
Το πολυνομοσχέδιο
Συζητήθηκαν εκ νέου τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου και κοινή διαπίστωση ήταν ότι δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευση και δεν αναβαθμίζει το ρόλο του εκπαιδευτικού. Αντίθετα, υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο, στέλνει μεγάλο αριθμό μαθητών εκτός Δημόσιας Εκπαίδευσης, είτε στα δίχτυα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, είτε εκτός οποιασδήποτε μορφής εκπαίδευσης. Παράλληλα προάγει τον ανταγωνισμό και μετατρέπει το σχολείο και ειδικά το Λύκειο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο. Ως ΕΛΜΕ Χανίων θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε την αντιεκπαιδευτικότητα των διατάξεων και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από τις πραγματικές αιτίες πίσω από την υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, που είναι οι μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι καθυστερημένοι και ανεπαρκείς διορισμοί αναπληρωτών και γενικά η υποχρηματοδότηση της δημόσιας Εκπαίδευσης σε όλες της τις βαθμίδες.

Αποφάσεις – Ψηφίσματα

· Στήριξη της απόφασης της ΟΛΜΕ για 3ωρη στάση εργασίας από την αρχή του προγράμματος ως αντίδραση για το άνοιγμα των σχολείων

· Αποφασίστηκε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων τη Δευτέρα 11/5 στις 7μμ στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Χανίων
· Αποφασίστηκε κινητοποίηση την Παρασκευή 8/5 στα γραφεία της ΔΔΕ με κάλεσμα προς γονείς, μαθητές, φοιτητές και σύσκεψη στις 13:00 έξω από τα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο
· Επικοινωνία με Δήμους για συνάντηση ή έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συζητηθούν τα θέματα που προκύπτουν στα σχολεία
· Ψήφισμα συμπαράστασης για καθαρίστριες Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
· Ψήφισμα συμπαράστασης για τους διαδηλωτές στη Χιλή.
Οικονομική ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασύλου που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις »

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.