Μουσείο Τυπογραφείας

Οχι στο ρατσιστικό μίσος

Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας “ειδήσεις” για αντιδράσεις πολιτών κατά της μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα. Τα εισαγωγικά οφείλονται στο ότι τα φαινόμενα αυτά σκοπίμως διογκώνονται.
Nαι, έγινε κατάληψη από μαθητές ενός σχολείου της βόρειας Ελλάδας για να μην μπουν μέσα οι πρόσφυγες συμμαθητές τους, αλλά τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. απέκρυψαν ότι αυτοί οι μαθητές ήταν μειοψηφία και το σχολείο άνοιξε μετά από συνέλευση όλων των μαθητών. Σε άλλη περίπτωση τα κανάλια έδειξαν αντιδράσεις πολιτών κατά της μεταφοράς προσφύγων στις περιοχές τους. Κανείς όμως δεν έδειξε ότι πολύ περισσότεροι πολίτες της ίδιας περιοχής προσφέρουν εθελοντικά φαγητό στους πρόσφυγες.
Ποιος από τους πατριώτες που ανησυχούν για το ότι θα απολέσουμε την εθνική μας ακεραιότητα από τους πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκε για τις αμερικάνικες βάσεις (που στο φινάλε έχουν μεγάλη ευθύνη για τους πολέμους και το ξεσπίτωμα χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους) ή ποιος από αυτούς που φωνάζει ότι θα χάσουμε τον πολιτισμό μας αντέδρασε για τις αμερικάνικες ταινίες βίας που κατά κόρον δείχνει η τηλεόραση; Δυστυχώς η υποτέλεια και η υποκουλτούρα είναι ήδη εδώ και δεν έχουν την ευθύνη οι μετανάστες αλλά εμείς.
Δεν ξέρουμε από πού καθοδηγείται αυτή η μεθοδευμένη παραπληροφόρηση, που στόχο έχει να μας δηλητηριάσει και να μας βάλει απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου και τους οικονομικούς μετανάστες. Είναι αντίθετη από κάθε έννοια πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας και χριστιανικής πίστης, που θέλει όλους τους ανθρώπους ίσους ανεξαιρέτως.
Οι Ελληνες, λαός ως επί το πλείστον προσφυγικός, θα γυρίσουν την πλάτη στο μίσος τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Εξάλλου έχουν δείξει οι τοπικές κοινωνίες ότι δεν φοβούνται τους πρόσφυγες, που ψάχνουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Επίσης θα γυρίσουν την πλάτη στα κάθε λογής φασιστοειδή που ψάχνουν τρόπο να βγάλουν το μίσος τους απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό. Η ιστορία τους έχει καταδικάσει και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να σηκώσουν κεφάλι!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.