Μουσείο Τυπογραφείας

Οχι στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

Κύριε διευθυντά,
τα τελευταία χρόνια έχουμε πολυεθνική εμπορική κατάληψη της οικονομίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
η πρακτική και η στάση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων τώρα και επτά (7) μήνες απέναντι σε όλους εμάς τους μικρούς εμπόρους που δίνουμε πραγματικό αγώνα επιβίωσης ματώνοντας κάθε μέρα στα μαγαζιά μας, έχοντας απέναντί μας τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, μας οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στην εξαφάνισή μας.
Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που ζούμε στον χώρο του εμπορίου, έρχονται “δήθεν για το καλό μας” με προτροπή για το άνοιγμα των μαγαζιών μας τις Κυριακές να μας αποτελειώσουν.
Ποιούς πραγματικά ωφελεί και ποιούς βλάπτει;
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το άνοιγμα της Κυριακής είναι “κόλαση” και βλάπτει εμάς τους μικρούς εμπόρους, ενώ είναι “παράδεισος” και ωφελεί μόνο τους “μεγαλοκαρχαρίες”.
Μετά από τη συλλογή των εκατοντάδων υπογραφών εδώ στα Χανιά από τους συναδέλφους μας, ζητάμε από εδώ, σήμερα, να πάρουν θέση οι υποψήφιοι δήμαρχοι, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που είναι και αρμοδιότητά τους για την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Αλλωστε ώρες για να κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές υπάρχουν, χρήματα δεν υπάρχουν και όχι ώρες. Θέλουμε να πάψουμε να είμαστε έρμαια των πολυεθνικών.
Δεν μπορούμε να τους κλείσουμε στην πόλη μας, όμως ήρθε η ώρα να ακολουθούν αυτοί το ωράριό μας και όχι εμείς το δικό τους ωράριο.
Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, απαιτούμε και θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Ιωάννα Μπινιά
έμπορος – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

1 σχολιο

 • [Μάρκος Δασκαλάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

  “Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, απαιτούμε και θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει.”

  Τα ίδια επιθυμούμε και εμείς οι καταναλωτές!
  Επιθυμούμε τιμές λογικές που συνάδουν με την ποιότητα των προϊόντων, διαδικτυακή παρουσία για να μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια μας από το σπίτι ή από το γραφείο μας, παράδοση στο σπίτι, όπως άλλωστε παραδίδουν σε εσάς οι περισσότεροι προμηθευτές σας και, πάνω από όλα, ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
  Αντ’ αυτών σήμερα πρέπει να πάρουμε το αυτοκίνητό αν μένουμε εκτός Χανίων, να παρκάρουμε (αν βρούμε) πληρώνοντας, να γυροβολάμε σε διάφορα καταστήματα διχως να γνωρίζουμε αν η όχι έχουν τελικά το προϊόν που αναζητούμε, να μην μπορούμε να πληρώσουμε με κάρτα (διότι «το μηχάνημα είναι χαλασμένο»), και όλα αυτά, σε ένα ωράριο που εξυπηρετεί τους δημόσιους υπάλληλους – που θα έπρεπε να σχολάνε στις 15:45 αλλα στην ουσία έχουν κάνει σκασιαρχείο από το μεσημέρι, και τους κάθε λογής αργόσχολους και καφενόβιους.
  Με την κοντόφθαλμη λογική σας, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο δυτικό κόσμο, καθηλώνετε τους τζίρους, απωθείτε τους πελάτες να ψωνίζουν σε άλλες πόλεις και χώρες και απλά παρατείνετε (προσωρινά) το θάνατό σας μέχρι τη στιγμή που θα απελευθερωθούν πλήρως οι διαδικτυακές αγορές και παραδόσεις, οπότε πλέον ουδείς θα ψωνίζει από εσάς αλλά από το Amazon και όλες τις λοιπές ΣΟΒΑΡΕΣ εταιρίες που γιγαντώθηκαν ΕΠΕΙΔΗ έβαζαν πάντα τον ΠΕΛΑΤΗ μπροστά, όχι την πάρτη τους.

  Καληνύχτα και καλή τύχη κυρίες/κύριοι

  Μάρκος Δασκαλάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.