Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Τραμπ ενέκρινε πλήγματα εναντίον ιρανικών θέσεων, αλλά υπαναχώρησε

Το OK για τη διεξαγωγή πληγμάτων εναντίον συγκεκριμένων θέσεων στο Ιράν φέρεται να έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, σε αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικανικού drone χθες, αλλά άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή.

Στρατιωτικά αεροπλάνα και πλοία ήταν σε θέση μάχης, αλλά δεν εκτοξεύτηκαν τελικά πύραυλοι, αναφέρει δημοσιεύμα των «New York Times», οι οποίοι επικαλούνται ανώνυμες πηγές του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τους «New York Times», η επιχείρηση αφορούσε λίγους στόχους, ραντάρ και συστοιχίες πυραύλων, και βρισκόταν σε αρχικό στάδιο, όταν ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας είχαν συγκεκτρωθεί χθες το βράδυ στον λευκό Οίκο.

Τα πλήγματα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν λίγο πριν από τα ξημερώματα σήμερα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των θυμάτων στις τάξεις των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων αλλά και μεταξύ των αμάχων, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Παραμένει ακόμη άγνωστο εάν έχει αποφασιστεί τα πλήγματα να πραγματοποιηθούν σε κατοπινό χρόνο. Άγνωστο επίσης παραμένει εάν η ακύρωση των επιδρομών οφείλεται στο ότι ο Τραμπ άλλαξε γνώμη ή στο ότι η κυβέρνηση είχε επιφυλάξεις που αφορούσαν τον εφοδιασμό ή τη στρατηγική της στρατιωτικής επιχείρησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.