Μουσείο Τυπογραφείας

Ο σουρεαλισμός του τροχαίου…

Δύο σουρεαλιστικά τροχαία στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες δηλώνουν το επίπεδο της ανευθυνότητας και κυρίως της α-παιδείας που έχουμε και βεβαίως αν και κανένα απ’τα δύο δεν ήταν θανατηφόρο, σίγουρα οι συγκεκριμένες νοοτροπίες που λανθάνουν σ’ αυτά τα δύο περιστατικά είναι “θανατηφόρα”.
Στο πρώτο περιστατικό, πληροφορούμαστε πως συγκρούστηκαν δυο οχήματα σε φωτεινό σηματοδότη, όταν το προπορευόμενο όχημα, ακολουθώντας πιστά τον ΚΟΚ φρέναρε στο “πορτοκαλί” ενώ το όχημα που ήταν πίσω, ακολουθώντας πιστά επίσης τον ΝεΚΟΚ (δηλαδή το νεοελληνικό κώδικα οδικής κυκλοφορίας) έπεσε με ορμή στο προπορευόμενο όχημα!!! Αλλά το “περίεργο” δε σταμάτησε εκεί, αλλά ότι ο “νομοταγής” βρήκε και τον μπελά του από πάνω, καθώς ο παρανομών τον θεώρησε βλάξ και επιπόλαιο που σταμάτησε ως όφειλε στο “πορτοκαλί”!!!
Στο δεύτερο περιστατικό η σύγκρουση δυο δικύκλων(!!!) σε κεντρικό επαρχιακό δρόμο του νησιού μας με πρωταγωνιστές έναν ηλικιωμένο κι έναν… υπερήλικο, μόλις 92(!!!) ετών. Δεν γνωρίζω για τις λεπτομέρειες των συνθηκών του τροχαίου, ούτε και τις υπέρ(;)… φυσικές ικανότητες του 92χρονου, αλλά το δίπλωμά του σίγουρα δεν είχε ανανεωθεί και δεν είχε ιατρική επικύρωση, κι αν είχε, ακόμα χειρότερα!
Πίσω απ’ τα τραγελαφικά των δύο τροχαίων αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανευθυνότητα και την εγκληματική νοοτροπία κάποιων να θεωρούν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το κάκιστο κατά τ’ άλλα οδικό δίκτυο, όπως αυτοί νομίζουν ότι τους εξυπηρετεί, αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και οδηγικής λογικής.
Από τα παραπάνω περιστατικά συνάγονται συμπεράσματα και για τον γενικότερο τρόπο σκέψης πολλών συμπολιτών μας που είναι άκρως απειλητικός και θανατηφόρος ενίοτε για τους υπόλοιπους.
Οσα πρόστιμα κι αν επιβληθούν, όσες ποινές κι αν επικρέμονται, η βλακεία -και σ’ αυτόν τον τομέα- είναι ανίκητη και μόνο με την ουσιαστικότερη πνευματική καλλιέργεια μπορούμε να προσβλέπουμε στον απαιτούμενο σεβασμό του δικαιώματος στη ζωή του διπλανού μας!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.